Niške vesti

Biciklistička vožnja kroz kulturno nasleđe Niša

Održiva mobilnost za zdraviji život! Ovo je tema koja prati Evropsku nedelju mobilnosti 2021, čija je ideja da ukaže na važnost i predstavi održive alternative u saobraćaju i da svi zajedno potražimo inovativna rešenja.

Jedna od aktivnosti koja se ove godine održava u okviru manifestacije u Nišu biće biciklistička tura kroz grad sa obilaskom lokaliteta Ćele kula, dela bogatog kulturnog i istorijskog nasleđa Niša. Okupljanje je zakazano za subotu, 18. septembar u 11 sati, na Trgu kralja Milana a polazak u 11.30.

U organizaciji Grada Niša – Uprave za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove, Narodnog muzeja Niš, Turističke organizacije Niš, Udruženje biciklista Karavan tim i EU info kutka Niš, ova vožnja okupiće sve zainteresovane građane, sa ciljem da pokažemo koliko je značajna aktivna mobilnost. Ovogodišnji slogan Evrpske nedelje mobilnosti „Krećimo se održivo! Ostanimo zdravi” poziva na akciju pojedince, ustanove, organizacije, lokalne samouprave i širu zajednicu da budu aktivni učesnici u kreiranju i primeni novih modela održive mobilnosti.

Grupna biciklistička vožnja kroz Niš napraviće pauzu na lokalitetu Ćele kula, gde će zainteresovani učesnici imati mogućnost da čuju kratko predavanje o važnosti ovog lokaliteta.

Nakon toga, grupa nastavlja put prema Osnovnoj školi „Njegoš“ gde će biti postavljen biciklistički poligon.

Učešće na organizovanoj biciklističkoj turi je besplatno, uz obaveznu prethodnu prijavu, popunjavanjem formulara – https://euinfo.civicatalyst.org/EU

Deca do 14 godina mogu da učestvuju u pratnji roditelja.

Pročitajte i...