Niške vesti

Prelistajte strip “Konstantinovo Raskršće“

kr-stripIzdavačka kuća System Comics iz Beorada je našem sajtu ustupila ekskluzivni preview stripa rađenog po motivima bestselera Dejana Stojiljkovića „Konstantinovo raskršće“. U pitanju je prvi od tri dela grafičkog romana naslovljen „Kraljevstvo krvi“, album ima ukupno 70 strana, štampan je u kombinovanoj tehnici, neki delovi su crno-beli, a neki u punom koloru.

Strip je crtački uobličio Dragan Paunović, poznat po radu na stripu „Družina Dardaneli“, scenario je napisao Dejan Stojiljković na osnovu svog romana, autor predgovora je legenda domaćeg stripa Bojan M. Đukić a logo je dizajnirao naš poznati strip autor i filmadžija Aleksa Gajić. Stripu je pridodato dva eseja na temu Konstantina Velikog i okultne nacističke organizacije Anenerbe, kao i pripovetka „Mrtve stvari“ koju su specijalno za ovu priliku ilustrovali naši strip internacionalci Dražen Kovačević i Milorad Vicanović Maza.

Radnja stripa se razlikuje od radnje romana, a svaki deo imaće prolog sa Konstantinom Velikim kao glavnim protagonistom.

Grafički roman „Konstantinovo raskršće – Kraljevstvo krvi“ naći će se u prodaji u drugoj polovini maja 2012. u knjižarskom lancu Delfi kao i u svim striparnicama i bolje snabdevenim knjižarama.

Za 22. maj zakazana je promocija i izložba originalnih tabli u galeriji SKC-a u Beogradu, sa početkom od 20h. Niška promocija biće organizovana sredinom juna.

Prelistajte strip (*pdf)

Pročitajte i...