Spomenici Srbije
ExeNet - Najveći internet provajder u Nišu

Tag Archives: rts

Premijera ”Slepog miša” u Nišu

Na sceni niškog Narodnog pozorišta premijerno je, na srpskom jeziku, izvedena opereta Johana Štrausa Mlađeg Slepi miš. U potpunosti niška opera - svih 120 izvođača na sceni su iz Niša - predstavlja novi početak operske scene na koji se čekalo pola veka. Detaljnije »

Kros RTS-a u Nišu

Niš će u subotu, 15. oktobra od 9:30h na Gradskom polju biti domaćin Kros serije RTS-a pošto je prošle godine bio pobednik Krosa RTS-a kroz Srbiju, a tada je učestvovalo oko sedam hiljada trkača. Detaljnije »

Posle pola veka ponovo tramvaji

Tramvajski saobraćaj, posle skoro pedeset godina, ponovo će biti aktuelan u gradovima preko 100.000 stanovnika. U Nišu je pokrenuta incijativa za uvođenje tramvaja. Lokalne vlasti tvrde da je za tu investiciju potrebno dosta novca i vremena. Detaljnije »

Mladi istraživači bez podrške

Braća Predrag i Nenad Paunović iz Niša godinama pokušavaju da nađu način da ožive svoj izum. Oni su osmislili hidrokinetičku turbinu za iskorišćavanje energije vodenih tokova. Detaljnije »

Roditelji na predstavi, deca iza kulisa

Sve predstave Narodnog pozorišta u Nišu ove sezone održane su pred punom dvoranom. Zamisao uprave da reši problem čuvanja dece i njihovim roditeljima omogući da gledaju predstavu bila je pun pogodak. Detaljnije »

Niški studenti na praksi u RTS-u

Studenti Filozofskog fakulteta u Nišu, pre svega departmana za žurnalistiku, moći će da se praktično usavršavaju u dopisničkoj mreži RTS-a, na osnovu potpisanog protokola o saradnji tog fakulteta i RTS-a. Detaljnije »

Operacije na otvorenom srcu u Nišu

U Kliničkom centru u Nišu urađene prve operacije na otvorenom srcu. Početak rada kardiohirurgije u tom centru je istorijski trenutak za srpsko i niško zdravstvo, rekao ministar Tomica Milosavljević. Ministar zdravlja Tomica Milosavljević rekao je da je početak rada kardiohirurgije u Kliničkom centru u Nišu istorijski trenutak za srpsko i niško zdravstvo. Detaljnije »