Niške vesti

Kros RTS-a u Nišu

krosJužne Vesti
Niš će u subotu, 15. oktobra od 9:30h na Gradskom polju biti domaćin Kros serije RTS-a pošto je prošle godine bio pobednik Krosa RTS-a kroz Srbiju, a tada je učestvovalo oko sedam hiljada trkača. Ove godine prvi deo Krosa RTS-a bio je održan u 143 grada i opštine u Srbiji, sa oko pola miliona trkača, drugi deo Krosa održan je u dijaspori, dok se treći deo održava u nekoliko gradova u Srbiji.

Na Krosu će učestvovati deca iz niških vrtića, osnovnih i srednjih škola, atletičari, svi reprezentativci na srednjim i dugim stazama, atletičari iz Mađarske i Rumunije, kao i pripadnici Vojske Srbije.

Član Gradskog veća Miodrag Radović uputio je poziv svim građanima i profesorima fizičkog vaspitanja u školama da na Kros RTS-a dovedu svoje đake i naveo da se očekuje učešće nekoliko hiljada trkača.

– Očekujem da će organizacija krosa biti na najvišem nivou, imajući u vidu dosadašnju saradnju sa Gradom Nišom. Na krosu će biti i atletske legende kao što su Snežana Pajkić, Dragan Zdravković, Slobodan Branković, Borisav Pisić, trkački velikan Dane Korica i drugi – rekao je Stevan Kovačević, rukovodilac manifestacije.

Kros serija RTS-a za Gran pri Radio Beograda održava se pod generalnim pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i gradova domaćina, pod okriljem Atletskog saveza Srbije i pod generalnim sponzorstvom Fabrike kotlova i šporeta ABC Proizvod – Užice.
Prvi kros radio Beograda održan je 20. aprila 1991. godine na hipodromu u Sremskoj Mitrovici.

Pročitajte i...