Spomenici Srbije
ExeNet - Najveći internet provajder u Nišu

Tag Archives: konstantinovo raskršće

Blago popa Martina

Zbog tovara blaga hajdučkog harambaše pop Martina i velike količine zlatnih engleskih funti, koje su tokom Drugog svetskog rata saveznici iz aviona izbacivali na teritoriju Srbije, kao pomoć pripadnicima Jugoslovenske vojske u otadžbini, i danas u niškom kraju vlada "zlatna groznica". Detaljnije »

Potraga za Konstantinovim mačem

Inspirisan romanom Konstantinovo raskršće Dejana Stojiljkovića, uskoro bi trebalo da počne snimanje realiti šoua, koji će spojiti najveća srpska arheološka nalazišta iz rimskog perioda, saznaju Južne vesti. Detaljnije »

Nominacija za nagradu ”Balkanika”

Roman Dejana Stojiljkovića "Konstantinovo raskršće" nominovan je kao kandidat iz Srbije za nagradu "Balkanika", koja se dodeljuje svake dve godine za najbolje prozno ostvarenje pisaca iz sedam balkanskih zemalja. Detaljnije »

Konstantinovo Raskršće najčitanije u 2010. godini

Roman "Konstantinovo raskršće”, urednika NišCafe.com portala, Dejana Stojiljkovića, u izdanju Lagune, najčitanija je knjiga u javnim bibliotekama u Srbiji u 2010. godini, pokazuje tradicionalna godišnja lista koju Narodna biblioteka Srbije objavljuje povodom svog dana, 28. februara. Detaljnije »

Sajam knjiga u Nišu 2010

Ovogodišnji Sajam knjiga biće otvoren u ponedeljak, 29. novembra u hali Čair. Sajam će otvoriti akademik Vladeta Jerotić, a svečano otvaranje zakazano je za 18 sati. Detaljnije »

DEJAN STOJILJKOVIĆ – Dexa Pantelejski

Rođen u Nišu, 1976 godine. Pisao i piše za sledeće časopise i listove: Pressing, Gradina, Think Tank, Emitor, Urban Bug, Treći Trg, Ulaznica, Trash, Narodne novine, Naš trag... Saradnik je web magazina za popularnu kulturu Popboks. Detaljnije »