Niške vesti

Potraga za Konstantinovim mačem

konstantinInspirisan romanom Konstantinovo raskršće Dejana Stojiljkovića, uskoro bi trebalo da počne snimanje realiti šoua, koji će spojiti najveća srpska arheološka nalazišta iz rimskog perioda, saznaju Južne vesti.

Producenti emisije i kažu da ne žele javno da govore o detaljima, niti da otkriju svoja imena, ali su za Južne vesti ekskluzivno izneli osnovne informacije. Ova tajnovitost, kažu, neće trajati dugo.

Prema njihovim rečima u prvoj sezoni će strani i domaći novinari obilaziti rimska nalazišta širom Srbije i ispunjavati određene zadatke. Na kraju po karti dolaze do jednog mesta u Nišu, gde treba da nađu mač Cara Konstantina.

– U svakom gradu će ih čekati po jedna poznata ličnost koja će govoriti o gradi i istoriji. Tu dobijaju zadatke koje moraju da reše, da bi mogli da idu dalje. Konačni cilj je Niš, gde se nalazi tajna lokacija na kojoj je mač – kaže jedan od autora projekta.

U drugoj sezoni Srbiju će, najavljuju autori, u potrazi za mačem pretraživati ambasadori zemalja u kojima je Konstantin Veliki živeo.

Snimanje je povereno produkcijskoj kući iz Beograda, a jedan od nosilaca posla, kako kažu autori je i poznata novinarka Tanja Vojtehovski. Uskoro će, kažu, biti poznata i TV stanica na kojoj će sve biti emitovano, a izvesno je da će to biti neka od nacionalnih televizija.

I mač je već napravljen, u šta se uverio i novinar Južnih vesti. Naš sagovornik kaže da je mač napravljen u Zlatari Majdanpek, od zlata i cirkona, a biće čuvan na „tajnoj lokaciji“.

Južne Vesti

Pročitajte i...