Spomenici Srbije
ExeNet - Najveći internet provajder u Nišu
Nasleđe predaka – drugi deo stripa “Konstantinovo Raskršće”

Nasleđe predaka – drugi deo stripa “Konstantinovo Raskršće”

kr-stripOvih dana je iz štampe izašao drugi tom grafičkog romana nastalag na osnovu bestselera Dejana Stojiljkovića “Konstantinovo raskršće”. Strip album nosi naziv “Nasleđe predaka” a scenario je uradio autor na osnovu sopstvenog romana koji se u izdanju “Lagune” do sada prodao u preko 55 000 primeraka.

Izdavač je “System Comics” iz Beograda a ovoga puta su na stripu radila dva crtača. Dragan Paunović je ponovo radio crno-beli deo stripa koji broji 44 strane dok je četiri kolorne table u vidu prologa uradio naš poznati strip-internacionalac Aleksa Gajić. Izdanje su svojim ilustracijama ulepšala još dva poznata autora – Boban Savić Geto i Milan Jovanović. Sem stripa, u albumu je uvršten i uvodni tekst koji potpisuju prof. dr Milo Lompar, prof. dr Radivoje Mikić i predsednik Zadužbine Miloša Crnjanskog (koji je roman nagradila 2009. godine) mr Dimitrije Tasić.

Kao ekskluzivitet, u albumu je dodat i odlomak iz romana “Znamenje anđela” koji će se u izdanju Lagune pojaviti za predstojeći Beogradski sajam knjiga 2013.

kr-strip2

Po rečima autora, radnja drugog dela stripa se razlikuje od radnje romana, uvrštene su neke nove scene a sam prolog koji je uradio Aleksa Gajić je adaptacija scene viđenja Krsta iz drame “Konstantin”. Strip je imao prvu promociju na ovogodišnjem Salonu stripa u beogradskom SKC-u a njujorška izdavačka kuća “Bluming Twig Books” objaviće prvi deo “Kraljevstvo krvi” u aprilu 2014. Ubrzo će biti objavljeno i drugo izdanje prvog dela jer je ceo tiraž rasprodat.

Ekskluzivni distributer ovog izdanja je lanac “Delfi” knjižara.

Ostavi komentar