Spomenici Srbije
ExeNet - Najveći internet provajder u Nišu

Tag Archives: danas

Prva sigurna kuća u Nišu

Prva sigurna kuća u Nišu biće otvorena u utorak 23. avgusta, a prvi stanari, jedanaest žena i osmoro dece koji trenutno borave u niškom Prihvatilištu za žene i decu žrtve nasilja, useliće se već u ponedeljak. Sigurna kuća je regionalnog karaktera i prva ustanova ove vrste na jugu Srbije. Detaljnije »

Ipak izmeštanje pruge?

Delegacija Evropske komisije u Srbiji u septembru će raspisati tender za izradu projektne dokumentacije za železničku obilaznicu oko Niša, a za kompletan posao ove vrste iz pretpristupnih fondova EU biće izdvojeno do 1,5 miliona evra, saopštio je kabinet gradonačelnika Miloša Simonovića. Detaljnije »

Svetsko prvenstvo na Nišavi 2013. godine

Na trećem Evro kupu u raftingu, koji je prošlog vikenda održan na Nišavi, u Ostrovici kod manastira Svete Petke, učestvovalo je 25 posada iz reprezentacija Slovačke, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Srbije. Detaljnije »

Proglašeni pobednici izložbe Mladost 2011

U Galeriji DIN - Filip Moris u Nišu sinoć je svečano otvorena izložba "Mladost 2011" na kojoj su predstavljena 44 najbolja rada mladih umetnika koji su učestvovali na nacionalnom likovnom konkursu u organizaciji Niš art fondacije (NAF). Detaljnije »

Asfalt i prevoz posle dve decenije

Asfaltiranjem Jermenske ulice, koje je u toku, kao i "puštanjem" autobuske linije "do svake kuće", ovih dana se završava urbanizovanje takozvanog MIN-ovog naselja. Na taj način, okončava se komunalno uređenje ovog naselja na Ledenoj Steni, na periferiji Niša, posle dvadeset godina čekanja da to učini MIN-ova stambena zadruga, koja je na to bila obavezna. Detaljnije »

Niška flaširana voda

Direktor javno-komunalnog preduzeća Naissus Aleksandar Mitić saopštio je juče da je to preduzeće započelo prve pripreme za flaširanje vode iz niškog vodovoda koja bi već početkom naredne godine trebalo da se nađe na tržištu". Stručnjaci, inače, već godinama vodu iz niškog vodovoda ocenjuju kao jednu od najkvalitetnijih u Srbiji. Detaljnije »

Najveći akva park na Balkanu

Kompanija Ital Nis grup potpisala je juče sa gradom Nišom ugovor o kupovini 14, 94 hektara zemljišta na lokaciji Lozni kalem za ukupno 117 miliona dinara na kome će se graditi najveći akva park na Balkanu sa sportsko-poslovnim centrom pod nazivom "Fantazija". Detaljnije »

Podrška mladim umetnicima – Niš Art Fondacija

Šesti likovni nacionalni konkurs za mlade do 35 godina Niš Art Fondacije privodi se kraju, a nakon 31. januara žiri u sastavu: Neda Arnerić, istoričarka umetnosti, Kristina Ristić, slikarka, i Radovan Lale Đurić, slikar i inicijator NAF, počeće sa pregledanjem dospelih radova. Detaljnije »

Darovi za one kojima je potrebna pomoć

Lokalna vlast, banke i rotarijanci u Nišu obeležili i ove novogodišnje i božićne praznike prigodnom podelom poklona. Osim "ludih" dočeka i prazničnih čestitanja, i ove novogodišnje i božićne praznike u Nišu obeležila su uglavnom simbolična darivanja najmlađih ili najugroženijih. Detaljnije »

Dani Niša u Beogradu

Turistička promocija Niša "Dani Niša u Beogradu" počela je juče u restoranu "Kovač" na Voždovcu, uz specijalitete niških restorana "Nišlijska mehana" i "Tri fenjera". Detaljnije »