Prva sigurna kuća u Nišu

Prva sigurna kuća u Nišu biće otvorena u utorak 23. avgusta, a prvi stanari, jedanaest žena i osmoro dece koji trenutno borave u niškom Prihvatilištu za žene i decu žrtve nasilja, useliće se već u ponedeljak. Sigurna kuća je regionalnog karaktera i prva ustanova ove vrste na jugu Srbije.

Detaljnije

Ipak izmeštanje pruge?

Delegacija Evropske komisije u Srbiji u septembru će raspisati tender za izradu projektne dokumentacije za železničku obilaznicu oko Niša, a za kompletan posao ove vrste iz pretpristupnih fondova EU biće izdvojeno do 1,5 miliona evra, saopštio je kabinet gradonačelnika Miloša Simonovića.

Detaljnije

Asfalt i prevoz posle dve decenije

Asfaltiranjem Jermenske ulice, koje je u toku, kao i „puštanjem“ autobuske linije „do svake kuće“, ovih dana se završava urbanizovanje takozvanog MIN-ovog naselja. Na taj način, okončava se komunalno uređenje ovog naselja na Ledenoj Steni, na periferiji Niša, posle dvadeset godina čekanja da to učini MIN-ova stambena zadruga, koja je na to bila obavezna.

Detaljnije

Niška flaširana voda

Direktor javno-komunalnog preduzeća Naissus Aleksandar Mitić saopštio je juče da je to preduzeće započelo prve pripreme za flaširanje vode iz niškog vodovoda koja bi već početkom naredne godine trebalo da se nađe na tržištu“. Stručnjaci, inače, već godinama vodu iz niškog vodovoda ocenjuju kao jednu od najkvalitetnijih u Srbiji.

Detaljnije

Najveći akva park na Balkanu

Kompanija Ital Nis grup potpisala je juče sa gradom Nišom ugovor o kupovini 14, 94 hektara zemljišta na lokaciji Lozni kalem za ukupno 117 miliona dinara na kome će se graditi najveći akva park na Balkanu sa sportsko-poslovnim centrom pod nazivom „Fantazija“.

Detaljnije