Niške vesti

Asfalt i prevoz posle dve decenije

asfaltiranjeAsfaltiranjem Jermenske ulice, koje je u toku, kao i „puštanjem“ autobuske linije „do svake kuće“, ovih dana se završava urbanizovanje takozvanog MIN-ovog naselja. Na taj način, okončava se komunalno uređenje ovog naselja na Ledenoj Steni, na periferiji Niša, posle dvadeset godina čekanja da to učini MIN-ova stambena zadruga, koja je na to bila obavezna.

„Po okončanju spora sa MIN-ovom stambenom zadrugom, grad Niš je preuzeo na sebe obavezu da dovrši uređenje ovog naselja, iako je to bila obaveza MIN-ove zadruge. Posle 20 godina, u MIN-ovom naselju konačno je izgrađeno pet ulica u kojima stanuje oko 500 domaćinstava. U toku je asfaltiranje Jermenske ulice, u dužini od 315 metara, za šta je izdvojeno 9,5 miliona dinara, i čime će biti zaokružena izgradnja infrastrukture u ovom naselju. Već su asfaltirane Ćurlinska ulica, za šta je izdvojeno 9,2 miliona dinara, ulica Stojana Andrića, što je koštalo oko 6,3 miliona i ulica Dimitrija Leke, za šta je izdvojeno oko 7,2 miliona. U izgradnju ulice Anastasa Jovanovića investirano je 4,3 miliona dinara“, navodi se u saopštenju na sajtu grada Niša.

U njemu se dodaje da je autobuska linija Niška Banja – Ledena Stena, koja nije išla kroz MIN-ovo naselje, ovih dana produžena. Nova, produžena trasa ide ulicama Dimitrija Tucovića, Petra Aranđelovića, Dimitrija Leka, Bubanjskih heroja, Petra Aranđelovića, Dimitrija Tucovića i dalje neizmenjenom trasom. Radnim danom maksimalni broj vozila je deset, a ona saobraćaju u špicu na deset, a van špica na 12 minuta.

Građani MIN-ovog naselja, sa nizom lepih kuća, godinama su imali primedbe na uslove življenja, pošto, kako su navodili, MIN-ova zadruga nije ispunila sve ugovorne obaveze u vezi sa izgradnjom i opremanjem, pa su „dobili“ nekompletne kuće, blatnjave ulice i probleme sa komunalnom infrastrukturom. Kako su mediji izvestili, pre godinu dana uhapšeno je četvoro funkcionera i radnika MIN-ove zadruge zbog sumnje da su na nelegalan način dodelili placeve zaposlenima, čime su oštetili zadrugu za 57,4 miliona dinara.

– Posle izgradnje ovih pet ulica, kao i obezbeđenja javnog prevoza, MIN-ovo naselje biće kompletno urbanizovano i jedno od najlepših u Nišu – ocenio je niški gradonačelnik Miloš Simonović prilikom nedavnog obilaska početka radova na asfaltiranju Jermenske ulice.

Izvor: Danas

Pročitajte i...