Niške vesti

Proglašeni pobednici izložbe Mladost 2011

duvnaska-idustrija-nisU Galeriji DIN – Filip Moris u Nišu sinoć je svečano otvorena izložba „Mladost 2011“ na kojoj su predstavljena 44 najbolja rada mladih umetnika koji su učestvovali na nacionalnom likovnom konkursu u organizaciji Niš art fondacije (NAF).

Žiri u sastavu Radovan Lale Đurić, osnivač i predsednik NAF, istoričarka umetnosti i glumica Neda Arnerić, i mlada slikarka Kristina Ristić, saopštio je da je prva nagrada u vrednosti od deset hiljada evra pripala Andrei Ivanović Jakšić. Drugu nagradu u vrednosti od pet hiljada evra osvojila je Jovanka Stanojević, a treću od tri hiljade evra Milena Stojanović. Na ovogodišnji šesti konkurs NAF pristiglo je više od dve hiljade radova, koje je kandidovalo 860 mladih umetnika.

Predsednik NAF najavio je da će Fondacija uskoro raspisati i konkurs za mlade dizajnere Srbije, koji će kreirati kućni i kancelarijski nameštaj i predmete. On i ministar u Vladi Srbije Dušan Petrović saopštili su da će konkurs trajati tri meseca, a predmeti koje osmisle mladi umetnici biće i proizvedeni, i to u domaćim kompanijama. Đurić i Petrović su zajednički istakli da je cilj ovog kulturnog projekta „oživljavanje drvne industrije Srbije“.

Danas

Pročitajte i...