Niške vesti

Najveći akva park na Balkanu

Kompanija Ital Nis grup potpisala je juče sa gradom Nišom ugovor o kupovini 14, 94 hektara zemljišta na lokaciji Lozni kalem za ukupno 117 miliona dinara na kome će se graditi najveći akva park na Balkanu sa sportsko-poslovnim centrom pod nazivom „Fantazija“.

akva-park_copy

Bojan Stanisavljević, direktor Ital Nisa, rekao je da je reč o najskupljem projektu u novijoj istoriji Niša koji će vredeti više od 100 miliona evra, koji će graditi italijanski konzorcijum Stefanija, Lokateli i Trusardi. Ital Nis je novoformirana firma koja okuplja sve grupe kapitala. Stanisavljević je kazao da očekuje da izgradnja „Fantazije“ započne do 30. aprila, a ceo projekat trebalo bi da bude završen za pet godina. Kompleks će graditi niške, kao i inostrane firme specijalizovane za realizaciju konstrukcija i druge opreme u akvaparku. Investitori za sada planiraju da u „Fantaziji“ zaposle 800 radnika, ali da postoji mogućnost da radna mesta nađe još 400 nezaposlenih građana.

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović rekao je da će ceo sportsko- poslovni kompleks izuzetno uticati na razvoj turizma u Nišu i Srbiji. On je kazao da je grad dužan da obezbedimo priključke za gas, struju i ostalu komunalnu infrastrukturu, a da očekuje da samo prihod od komunalija Fanzazije iznosi šest miliona evra.

Izvor: Danas

Pročitajte i...