Spomenici Srbije
ExeNet - Najveći internet provajder u Nišu

Tag Archives: benetton

Benetton na niškoj adresi

Kompanija "Beneton" koja je kupila nišku fabriku tekstila Niteks registrovala je firmu "Beneton Srbija doo ", na novoj niškoj adresi umesto dosadašnje beogradske. Detaljnije »

Posao za 3.000 Nišlija

Niška fabrika tekstila Nitex od sada je Niški Benetton. Ugovor o kupoprodaji potpisali su izvršni direktor grupacije Benetton Biađo Ćerolanca i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić. Investicija je vredna 50 miliona evra, a planirano je da Benetton u naredne četiri godine zaposli oko 3.000 tekstilaca. Detaljnije »

Benetton kupio Nitex

Čuvena italijanska kompanija ”Beneton” novi je vlasnik niške tekstilne industrije ”Niteks”. Beneton je ovo preduzeće sa 680 radnika kupio na licitaciji u Agenciji za privatizaciju u Beogradu po ceni od 3 miliona evra. Detaljnije »

U “Nitexu” ostaje samo 150 radnika

Od 652 zaposlena, koliko trenutno broji tekstilno preduzeće "Niteks”, u "Benetonu će prihvatiti novi posao oko 150 radnika dok će svi ostali otići u penziju ili po socijalnom programu za 300 evra po godini radnog staža, potvrdio nam je Zoran Tošić, radnik i predsednik Samostalnog sindikata Srbije u ovoj fabrici. Detaljnije »

Beneton zapošljava 2.700 Nišlija

Italijanska kompanija Beneton otvoriće u Nišu fabriku vrednu 43,2 milona evra i u naredne četiri godine zaposliti 2.700 ljudi. Visina investicije iznosiće 43,2 miliona evra, a država će ovaj projekat podržati sa 9.000 evra po svakom novozaposlenom radniku. Detaljnije »