Niške vesti

Benetton preuzima niški Nitex

benetton Čuvena italijanska kompanija Benetton, po svemu sudeći, biće novi gazda niške tekstilne industrije Niteks, a više detalja biće poznato do kraja januara. Benetzon je zainteresovan da kupi imovinu Nitexa, dok bi država Srbija subvencionisala svako novootvoreno radno mesto sa iznosom od četiri hiljade do 10.000 evra.

Niko od nadležnih u gradu na Nišavi, pa i u samom Nitexu, nije želeo da navede konkretno ime budućeg partnera, pod izgovorom, da je to poslovna praksa i želja druge strane.

Međutim, uoči Nove godine, gradonačelnik Niša Miloš Simonović i izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada i narodni poslanik Branislav Jovanović su naveli da je „grad na Nišavi sa južnokorejskom kompanijom Jura, koja već gradi novu fabriku u industrijskoj zoni Donje Međurovo, otišao u svet, a polovinom januara 2011. godine, predstoji veliko iznenađenje, jer će sa jednom velikom tekstilnom evropskom kompanijom otići u Evropu“.

Predstavnici Benettona polovinom prošle godine su obišli Nitex, a očekuje se konačan odgovor ove kompanije nakon odluke države u vezi sa subencijama za radna mesta.

Pročitajte i...