Mediji, Poznate Nišlije

OLIVER PAUNOVIĆ

Oliver Paunović

Kao jedinac živeo je sa majkom i bolesnim ocem, ali, ipak, kao voljeno dete u srećnoj porodici. Pre nego što se penzionisao, otac je solidno zarađivao, ali lek za njegove bubrege nije mogao da se nađe. Kada je srce prestalo da kuca, Oliver je imao samo 11 godina.

Nastupili su tegobni dani jer plata spremačice majke Mirjane nije podmirivila ni troškove ishrane. “Ne znam kako bismo preživeli da nije bilo pomoći majčine sestre sa sela”.
Bio je prvi razred srednje škole kada je odlučio da se prihvati četke i džogera.

Kao srednjoškolac radio je u RTV Bankeru, preko Omladinske zadruge u Banker klubu, od garderobera do raznosača kafa. Godinu dana radio je i kao noćni čuvar u “Soko marketu”. Ali, imao je sreću da se zbliži s ljudima iz produkcije – Điđijem, Batom Vasićem i Zoranom Cvetkovićem Cveletom, koji su radili televizijske i radio reklame.

Prvi samostalni posao bio mu je izrada i prodaja “ox igrica“, drugi red vožnje gradskog saobraćaja, koji je delio na autobuskim stajalištima za po 1 dinar. Sledeći u “city radio” gde je za kratko vreme prodao preko 100 džinglova sa šaljivim i zanimljivim sloganima.

A onda pokreće sopstveni biznis. 1998. godine otvara časopis “City Šop”, kasnije menja ime u „City Magazin“ a danas se zove „City Oglasi“, koji bez prekida radi skoro 20 godina i jedini je oglasni časopis u jugoistočnoj Srbiji.

Kreće sa poslovnim vodičima, sa mnografijom Niša, kakvu do tada, a i kasnije, niko nije izdao, a uz pomoć Vladimira Zaharijaševića, fotografa, i Milivoje Jovanovića, sa razgelednicima, publikacijom “Moj City, Moj Niš”, poslovnim vodičem…

Nižu se poslovi jedan za drugim. Danas vodi uspešnu marketing agenciji u kojoj se poslovi završavaju od ideje do realizacije, producent je tri filma o Nišu koji su prikazani na Filmskim susretima 2014, 2015. i 2016. godine. Izdaje reklamne novine, otvara reklamne, ali i informativne sajtove.

Oliver Paunović je čovek koji se uvek nađe prijatelju u nevolji. Ne razbacuje se novcem i svoju decu uči da budu skromna, ali nije ni, kako to obično biva kod imućnijih, cicija. “Novac je tu da se pametno uloži, ali i da se potroši. Život je kratak”, deviza je ovog Nišlije koji je od čistača postao uspešan mladi biznismen.

Preuzeto sa JugMedia.rs

Pročitajte i...