Promocije, sajmovi, festivali

Noć knjige 2012

noc-knjige-2012Pod sloganom „Budni uz knjigu“ izdavačka kuća Laguna i knjižarski lanac Delfi u petak, 15. juna 2012. godine, od 18 do 24 sata, uz podršku Sekretarijata za kulturu Skupštine grada Beograda, šesti put organizuju Noć knjige.

Prošlogodišnja poseta od 30 hiljada posetilaca iz godine u godinu raste. U čast svih onih koji vole knjigu zaslužuju da ova manifestacija postane manifestacija tog kapaciteta“.

Ovaj svojevrsni festival knjige koji pored kupovine po izuzetnim uslovima posetiocima nudi i druge zanimljive sadržaje održaće se u osam knjižara Delfi u Beogradu kao i u knjižarama Delfi u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Valjevu, Čačku, Pančevu, Kraljevu i Sremskoj Mitrovici. Pored toga, manifestacija će se održati i u Laguninim klubovima čitalaca u Šapcu, Jagodini, Zaječaru, Loznici, Pirotu, Vršcu, Požarevcu i Leskovcu.

Ljubitelji pisane reči, samo u okviru ovog događaja, biće u prilici da kupe knjige različitih žanrova po neverovatno niskim cenama. Popusti na Lagunina izdanja za jednu knjigu biće 25 odsto, za dve knjige 30 odsto, za tri knjige 35 odsto, a za četiri i više knjiga 40 odsto.

Kako je na današnjoj konferenciji za novinare istakla Vesna Mihailović, direktorka knjižarskog lanca Delfi „akciji se priključilo četrdeset i šest najznačajnijih izdavačkih kuća među kojima su: Geopoetika, Kreativni centar, Čarobna knjiga, Alnari, Mono i manjana, Plato, Globosino, Solaris, Rende, Paidea, Dereta, Booka, Stubovi kulture. Oni će na svoje naslove u Noći knjige odobriti popust do 20 odsto. Ovom prilikom direktorka knjižara Delfi istakla je i da će se prodavati knjige na engleskom i francuskom jeziku, a za ta izdanja važiće popust od 20 odsto.

U tradicionalno dobroj atmosferi sve posetioce očekuju brojni popusti i pokloni pri svakoj kupovini. Svaki kupac dobija poklone: vaučer u vrednosti od 5 hiljada dinara obezbeđuje Klub Satelit Zlatibor, strip Veseli četvrtak, kozmetički proizvod parfimerija Diva, vaučer za plovidbu četiri osobe Dunavom i Savom Jahting klub Kej i kesicu nove antistres linije Grand kafe. Za kupovinu preko 3 hiljade dinara uz ovaj paket poklona kupac dobija i jedan od proizvoda: vinarije Mačkov podrum, Vode Vrnjci, Imleka, Avona, Lusha, Danubiusa, Karotena, Golden Rouza, Revlona i Evolušna. Ovu manifestaciju su podržali Telekom Srbija i Alfa banka, kao i mnogi drugi prijatelji manifestacije.

U okviru Noći knjige sa posetiocima će se družiti brojne poznate ličnosti i domaći pisci koji će potpisivati svoje knjige. Ovaj program upotpuniće i nastupi etno-grupe Nit, kao i etno-sastava Čudesmo. Sve Beograđane na ovu manifestaciju pozivaće šesnaest članova udruženja za očuvanje starih zanata Beli orlovi. Ispred knjižare u Knez Mihailovoj ulici organizujemo slikanje za naslovnu stranu romana Pixie i druženje sa autorkom Mimi Vlaović, a učesnici manifestacije moći će da dobiju savete o najnovijim trendovima u šminkanju, kao i profesionalno šminkanje na licu mesta sa novom linijom Avona. U knjižari Delfi SKC očekuju vas mnogobrojna iznenađenja. Neka od njih su druženje sa najuspešnijim učesnicima konkursa za najbolju priču o preljubi. U 20 sati Zoran Nikolić će govoriti o tajnama Beograda i najinventivnije povesti u obilazak beogradskih laguma. U vojvođanskoj prestonici Novom Sadu gostuje tamburaški orkestar Vojvođanski klas.

Akcija će važiti i na sajtu www.delfi.rs.

Povodom manifestacije Noć knjige izdavačka kuća Laguna organizuje nagradni konkurs za sve kupce. Za konkurs Moje čitanje potrebno je da prikaz knjige koju ste kupili u Noći knjige dostavite do 15. jula u knjižari u kojoj je knjiga kupljena. Uz prikaz je potrebno dostaviti i popunjen isečak kupona. Najbolje prikaze izabraće stručni žiri, a dobitnici će biti proglašeni 19. jula. Vredne nagrade – reprezentativna polica iz Jasena sa knjigama sa Lagunine aktuelne top-liste i dva ajpoda iz iStylea biće uručena dobitnicima 23. jula u Delfi Cafeu u SKC-u, Ulica Kralja Milana 48. Najuspešniji i najzanimljiviji prikazi biće objavljeni na Laguninom sajtu.

Svi oni koji nisu u mogućnosti da posete naše knjižare, ipak mogu da ostvare iste popuste pri kupovini knjiga putem interneta i to u Noći knjige, 15. juna od 18 do 24 sata, na sajtu www.delfi.rs.

Budite deo ove jedinstvene manifestacije. Budite „Budni uz knjigu“!

Noć knjige – 15. 6. 2011. – Raspored gostovanja po knjižarama:

Delfi Niš, TC Kalča
18.00h, Branislav Janković

Delfi Niš, Voždova
18.00h, Dejan Stojiljković

Pročitajte i...