Kulturna dešavanja

Noć knjige 2013

noc-knjige-2013Tradicionalna manifestacija Noć knjige osmi put zaredom održaće se u petak, 14. juna, od 17 do 24 sata. Organizatori ovog svojevrsnog festivala knjige su izdavačka kuća Laguna i knjižarski lanac Delfi. U okviru knjižarskog lanca Delfi posluje dvadeset pet knjižara, kao i najveća internet knjižara u regionu.

Noć knjige je prilika koja se ne propušta, jer samo u okviru ove manifestacije knjige različitih žanrova možete kupiti po neverovatno niskim cenama. Popusti na Lagunina izdanja za jednu knjigu biće 25 odsto, za dve knjige 30 odsto, za tri knjige 35 odsto a za četiri i više knjiga 40 odsto. Popust na naslove ostalih izdavača biće do 20 odsto.

Cilj manifestacije pokrenute 2009. godine jeste popularizacija knjige i čitanja, a brojka od 45.000 posetilaca za samo šest sati ukazuje na to da su očekivanja više nego opravdana.

Pored ponude više od 50.000 naslova i ove godine posetiocima će biti ponuđeni fantastični popusti, raznovrsni performansi, pokloni, promocije, nezaboravna druženja sa najpoznatijim domaćim autorima.

U knjižari u Voždovoj 4 će se kostimirani glumci Lutkarskog pozorišta družiti sa mališanima i preporučivati knjige.

U knjižari u Kalči pisci Dejan Stojiljković i Branislav Janković će potpisivati knjige od 18 do 20 h, a u Voždovoj 4 od 20 h.

Specijalno za Noć knjige izdavačka kuća Laguna pripremila je luksuzno izdanje trilogije prošlogodišnjeg književnog hita ‘Pedeset nijansi’ E. L. Džejms u posebno dizajniranoj kutiji. Pored toga, na dan manifestacije, u knjižarama će se prvi put na srpskom pojaviti ‘Solomonova pesma’, roman Toni Morison, dobitnice Nobelove i Pulicerove nagrade.

Pročitajte i...