Niške vesti

Čolin spektakl u Nišu

zdravko-colic2Zdravko Čolić sa svojim bendom, gudačima i balerinama, održao je u subotu uveče spektakularni koncert u niškoj Tvrđavi pred oko 20.000 posetilaca. Punih sedam godina naš najpopularniji pop pevač nije nastupao u Nišu, a za to vreme stekao je još jednu generaciju obožavaoca, i to onu najmlađu. Jer u prvim redovima, tik uz binu, u subotu u veče su bila deca predškolskog uzrasta, osnovci i srednjoškolci, i mada mnogi od njih nisu ni bili rođeni kada je Čola snimio hitove „Oktobar je, počinje sezona kiša“ ili „Zbog tebe“, pevali su ih zajedno sa njim od početka do kraja. Mladi Čolini navijači stigli su iz svih krajeva Srbije, ali i Makedonije i to sa zastavama.

Pevač je fenomenalni tročasovni koncert otvorio oko 20.30 hitom „Sinoć nisi bila tu“, koji je 1972. označio početak njegove solističke karijere. Istog trenutka talas pozitivne energije zapljusnuo je 20.000 ljudi, koji su mu sve vreme skandirali, aplaudirali, vrištali i poklanjali mu crvene balone i ruže. Oni stariji bili su uglavnom iza miks pulta, ali je mnogo Nišlija ostalo i izvan ograđenog koncertnog prostora u Tvrđavi. A Zdravko, u belom odelu i belim patikama, u vrhunskoj formi, razdragan prilazi publici, pruža im ruke, zdravi se, namiguje, šalje poljupce. U toploj septembarskoj noći orili su se njegovi večni hitovi. Nišlije su najbolje reagovale na pesme „Noć mi te duguje“, „Kao moja mati“, „Javi se, javi se“… Mnogi su u publici oponašali pokrete vrcavih balerina u živopisnim kostimima, a ni Zdravkov bend i prateći vokali iz Hrvatske nisu bili mirni na gigantskoj bini – i oni su sve vreme igrali.

U pauzi koncerta nastupio je Čolin nekadašnji bubnjar Dragoljub Đuričić, a onda se pevač vratio na scenu i ponovo razgalio publiku. Red balada, pa red bržih stvari i tako malo više od tri sata. Na kraju dva bisa i evergrin „Ti si mi u krvi“, koji je, takođe, horski otpevan. Oni najverniji fanovi su se po završetku koncerta sjatili ka belom šatoru u bekstejdžu, gde je Zdravko dao nekoliko intervjua niškim TV stanicama. Nažalost, neumoljivo obezbeđenje nije im dozvolilo da dođu do njega, uzmu autogram i fotografišu se sa najboljim pop pevačem na Balkanu. Kada se oko pola dva ujutru crna limuzina parkirala ispred šatora iz koga je sa belim šeširićem na glavi izašao Čola, prolomio se vrisak oduševljenja. „Heeeej, tu ste“, pozdravio ih je pevač koga su istog trena zaslepili blicevi njihovih foto-aparata, a onda seo u kola i odvezao se ka hotelu „Najs“ gde je ostao na konaku.

Večernje Novosti

Pročitajte i...