Promocije, sajmovi, festivali

Transparentnost

sudijski-cekicAmerički kutak organizuje predavanje na temu „Transparentnost, dobro upravljanje i borba protiv korupcije“, u okviru projekta koji sprovodi Bibliotekarsko društvo Srbije zahvaljujući podršci Američke ambasade.

Predavanje će održati Vesna Crnogorac, sekretar Bibliotekarskog društva Srbije, autor i rukovodilac istoimenog IFLA/BDS projekta koji se odnosi na upoznavanje javnosti sa načelima IFLA Manifesta o transparentnosti i antikorupciji u bibliotekama, kao i ključnim zakonima na ovu temu u Srbiji.

Bibliotekarsko društvo Srbije, svesno ozbiljnih posledica koje korupcija izaziva gotovo u svim sferama društvenog života Srbije – podnelo je IFLI projekat pod nazivom Transparency, Good Governance and Freedom from Corruption – koji je ona odobrila za 2010 godinu.

Cilj projekta jeste podrška realizaciji proklamovanih načela IFLA Manifesta o antikorupciji.

Projekat se sastoji u sprovodjenju aktivnosti kako bi se podigla svest o problemu korupcije promovisanjem i pružanjem slobodnog pristupa informacijama i slobode izražavanja u bibliotečkoj zajednici u Srbiji.

Stvaranje uslova za slobodan pristup informacijama, edukacija kroz posebne programe; kontinuirana kampanja u podizanju svesti građana o štetnosti korupcije i načinima borbe protiv nje – osnovni su ciljevi ovog projekta.

Predavanje će se održati u četvrtak, 21. aprila 2011 u 13 časova u prostorijama Američkog kutka u Obrenovićevoj 20/III sprat.

Za prijavu i više informacija obratite se Američkom kutku na 018/524-583 ili na e-mail: amcornerni@nbss.rs.

Pročitajte i...