Promocije, sajmovi, festivali

Prezentacija P.A.M. benda

amerikanacAmerički kutak organizuje prezentaciju P.A.M. benda – muzičkih robota profesora Kurta Kobla, violiniste, kompozitora i istraživača koji predaje na Univerzitetu u Bridžportu, država Konektikat, SAD.

P.A.M. bend je autentični orkestar delimično automatizovanih instrumenata koji uz pomoć svetlosnih senzora i senzora pokreta omogućuje da se proizvede ton. Mogućnosti njegove upotrebe su brojne, a jedna od značajnijih je da predstavlja asistivnu tehnologiju koja pomaže osobama sa invaliditetom da se kroz muziku uključe u društvo.

Pam bend je orkestar robota koji sviraju na akustičnim instrumentima i koji su našli svoju primenu, kako u novom umetničkom izrazu kompozitora i violiniste Kurta Kobla, tako i kao asistivna tehnologija, koja uz pomoć svetlosnih i senzora pokreta, omogućava osobama sa težim oblicima invaliditeta da muziciraju i na taj način postanu izvođači.

Prezentacija je zakazana za petak, 12. april u 18:00 u čitaonici Narodne biblioteke „Stevan Sremac“ u Nišu. Ulaz je slobodan!!!

Profesor Kurt Coble
Violinista, kompozitor i istraživač, predaje na Univerzitetu u Bridgeportu, država Connecticut, SAD, a već 20 godina nastupa sa najpoznatijim američkim kamernim orkestrima. Živi i radi u Njujorku i svira na Brodveju u stalnoj postavci mjuzikla „Fantom iz opere“ koji se igra 365 dana godišnje.

Za više informacija pogledajte: www.pamband.com

Pročitajte i...