Američki centar u Nišu

BELL + jesenji semestar

BELL+ (Beginner English Language Learning Plus) je besplatni jednosemestralni program učenja engleskog jezika za odrasle.

Program je prevashodno namenjen nezaposlenim i osobama s privremenim zaposlenjem u cilju savladavanja engleskog kao jezika globalnog poslovanja i unapređenja kvalifikacija neophodnih na tržištu rada. U ponudi BELL+ programa su dva nivoa početnih kurseva A1 i A2 (u trajanju od po 24 dvočasa) tokom kojih polaznici pored osnova engleskog jezika uče da se predstave na intervjju za posao i da sastave CV na engleskom jeziku.

Istovremeno, polaznici se upoznaju i sa američkom kulturom i vrednostima američkog društva. Program vode stručni nastavnici, alumni programa američke vlade, obučeni za držanje nastave američkog tipa u čijem su fokusu aktivno učestvovanje polaznika, interaktivno učenje i komunikacija.

Program BELL+, pod pokroviteljstvom Ambasade SAD u Srbiji, organizuje Američki savet za međunarodno obrazovanje u saradnji sa Američkim kućama i lokalnim partnerima širom Srbije.

Od pokretanja u oktobru 2017. program je organizovan na 10 lokacija širom Srbije: u Beogradu, Bujanovcu, Kraljevu, Kragujevcu, Negotinu, Nišu, Novom Sadu, Novom Pazaru, Subotici i Vranju. A od oktobra 2019. usled pandemije COVID-19 nastava se organizuje u onlajn režimu što je ujedno i prilika da kurseve pohađaju građani iz cele Srbije. Do sada je naše kurseve uspešno završilo više od 1200 polaznika.

Rok za prijave je 24. oktobar, a elektronsku prijavu možete popuniti na: https://ais.americancouncils.org/bellplus

Pročitajte i...