Sportske vesti

Srbija Slovačka – nerešeno

euro2012-10Rukometna reprezentacija Srbije završila je takmičenje u grupi A na Evropskom prvenstvu nerešenim rezultatom protiv Slovačke (21:21), u meču u kojem su izabranici selektora Veselina Vukovića prikazali dva lica.

„Orlovi“ su u prvom delu igre bili gotovo perfektni sa sjajnim Rajkom Prodanovićem u napadu (5/5) i još boljim na golu Draganom Marjancem koji je odbranio dva sedmerca.

Rezultat 13:6 u našu korist za prvih pola sata najbolje je svedočanstvo fenomenalne partije u fazi odbrane. Međutim, potpuni kolaps dogodio se u drugom poluvremenu. Slovaci su, videlo se to, bili mnogo energičniji, angažovaniji, a naši su delovali nekako opušteno, pa su dozvolili rivalu da ih stigne, ipak, ne i prestigne do kraja.

Srećom pa je naš nacionalni tim i pre meča sa Slovacima obezbedio prvo mesto i plasman u drugu fazu takmičenja gde će preneti maksimalna četiri boda, a protivnici će mu biti selekcije iz B grupe, Nemačka, Švedska i Makedonija. Mečeve druge faze takmičenja Srbija će igrati u novobeogradskoj „Areni“.

Vukoviću je meč protiv otpisanih Slovaka poslužio da donekle odmori igrače koji su u prethodna dva duela najviše bili opterećeni, poput Vujina, Ilića, Nikčevića…

Srbija je u prvom delu igre imala najvećih osam golova prednosti (13:5) i nije se tada činilo da će u nastavku navijači, koji su i ovog puta dobro popunili tribine „Pionira“, gledati dominaciju Slovaka u nastavku. Mic po mic, naš rival je topio prednost i na kraju stigao do zasluženog boda sa kojim se oprostio od učešća na Euru.

SPortal

Pročitajte i...