Niške vesti

Svetsko prvenstvo za rukometašice u Nišu

srbijaU Grupi B Svetskog prvenstva za rukometašice u hali Čair u Nišu igraće Srbija, Danska, Brazil, Kina, Japan i Alžir, odlučeno je na žrebu u Beogradu. Svetski šampionat biće održan od 7. do 22. decembra.

Žrebom je odlučeno da su u Grupi B Danska, Brazil, Kina, Japan i Alžir, a selektor Srbije Saša Bošković odlučio je da naša reprezentacija igra u ovoj grupi. Već je ranije bilo poznato da će Niš ugostiti Srbiju, ali je to zvanično potvrđeno na žrebu.

– Srbija će igrati u Nišu, gde imamo tradicionalno najveću podršku – rekao je Božidar Đurković, gensek Rukometnog saveza Srbije na žrebu.

Niš je prošle godine bio domaćin grupa na Evropskom prvenstvu za rukometaše i rukometašice, ali nijednom nije Srbija tada igrala u Nišu. Na žrebu u Beogradu predstavnik Niša bio je član Gradskog veća resorno zadužen za sport Milan Pešić.

– Ovo je za Niš velika čast. Posle odlične organizacije 2 Evropska prvenstva za rukometaše i rukometašice i činjenice da je u Nišu fenomenalna publika koja je uvek raspoložena za rukomet, dobili smo čast da reprezentacija Srbije svoju grupu igra u Nišu. Ovo je od izuzetnog značaja za grad i veliko je priznanje za Niš za organizaciju velikih takmičenja – istakao je Milan Pešić nakon žreba.

Nakon grupne faze takmičenja, 4 najbolje selekcije iz svake grupe plasiraće se u osminu finala.

U grupi A igraće Crna Gora, Holandija, Francuska, Južna Koreja, Kongo i Dominikanska Republika. U Grupi C biće Norveška, Poljska, Angola, Španija, Argentina i Paragvaj.

D grupu činiće Mađarska, Nemačka, Rumunija, Češka, Tunis i Australija.

Svetsko prvenstvo će biti održano od 7. do 22. decembra u Nišu, Beogradu, Novom Sadu i Zrenjaninu. Još nije poznato koji grad će ugostiti koju grupu izvučene na žrebu.

Južne Vesti

Pročitajte i...