Sportske vesti

Srbija, pa Makedonija

euro2012-13Bivši fudbaler i trener Crvene zvezde Boško Đurovski izjavio je da na Evropskom prvenstvu u rukometu navija za Srbiju, a da mu je makedonska reprezentacija na drugom mestu.

– Navijam za Srbiju, pa za Makedoniju“, rekao je Đurovski agenciji Beta na blagajni Beogradske arene gde je kupovao karte za prijatelje iz Makedonije.

Bivši fudbalski reprezentativac Jugoslavije i Makedonije ocenio je da „Srbija igra izvanredno“.

– Bio sam na otvaranju prvenstva i video da reprezentacija Srbije igra izvanredno, da su bili motivisani i dobro radili. Selektora Veselina Vukovića poznajem baš dobro i veoma mi je drago zbog njega.

Đurovski je dodao da bi voleo da se Makedonija i Srbija sastanu u finalu.

– Moram da kažem da i dok sam bio igrač i trener Zvezde, pored fudbala, voleo sam da gledam odbojku i rukomet. Ovo je jedna velika stvar za Srbiju, očekujem i voleo bih da finale bude Srbija –
Makedonija.

On je, ipak, istakao da bi svaki naredni bod za makedonsku reprezentaciju bio „ogroman uspeh“.

– Makedonija je napravila veliki uspeh kada je uspela da Švedskoj uzme bod. Imaju dobru reprezentaciju, oni su uvek igrali dobar rukomet. Poznato je da iz Pelistera, Prilepa i Bitolja potiču dobri rukometaši – ocenio je Đurovski.

Pomoćnik Dragana Stojkovića na klupi japanske Nagoje rekao je da je uživo pratio jedino otvaranje prvenstva u beogradskoj hali „Pionir“.

Reprezentacije Srbije i Makedonije sastaju se u sredu 25. januara, u poslednjem kolu Grupe I Evropskog prvenstva.

SPortal

Pročitajte i...