Magazin

Smak sveta ipak sledećeg petka?

herold-kempingHerold Kemping, radio propovednik koji je tvrdio da će 21. maja biti smak sveta (što se ipak nije desilo), ponovo se oglasio i ovoga puta tvrdi da će svetu doći kraj 21. oktobra. Ovaj propovednik je prethodno najavljivao apokalipsu i 1988. i 1994. godine, ali ne odustaje ni nakon trećeg promašaja.

On je saopštio na sajtu „Family Radio“ da se 21. maja desila neka vrsta „spiritualnog“ smaka sveta, odnosno da je počeo period Božjeg suđenja svim ljudima.

Taj period suđenja će trajati pet meseci, a poslednjeg dana tog perioda, odnosno 21. oktobra doći će do konačnog kraja sveta, a biće spaseni samo pravi vernici.

Kemping je nakon 21. maja, odnosno prvobitno najavljenog smaka sveta, izjavio da se preračunao, ali sada tvrdi da nije dobro protumačio znake o kojima piše u Bibliji. Prema njegovim rečima, Bog je do 21. maja „izabrao“ one koji će biti spaseni.

„Ono što se desilo 21. maja je upravo ono što je Bog i želeo. On je upozorio svet da će na taj dan biti završen Njegov program spasavanja. Nakon toga, sledećih pet meseci ceo svet, osim izabranih, (pravih vernika) će biti podvrgnut Božijoj poslednjoj presudi. Kraj će doći veoma tiho. To će se desiti 21. oktobra. Tog dana će izabrani biti spaseni“, kaže Kemping.

On je rekao i da postoji nada za one koji se mole i pokaju zbog svojih grehova.

„Svi mogu da mole Boga za spas jer se izbor i spasenje nalaze samo u Njegovim rukama“, rekao je propovednik.

Pročitajte i...