Kulturna dešavanja, Niške vesti

Repertoar Pozorišta lutaka od 2. do 5. juna

pozorište lutaka

Četvrtak, 2. jun, 18.00, „Cveće male Ide“

Matična scena Pozorišta lutaka
Predstava “Cveće male Ide” nastala je iz potrebe da se, kroz poznati sadržaj bajke, deci predstavi problem ljubomore. Mala Ida, devojčica od 5 godina, dobila je mlađeg brata. Stric Zoki, neumorna Baba Verica i zabrinuta mama Ružica, uz pomoć jednog patuljka i brojnog baštenskog i sobnog cveća, naučiće Idu da prihvati radost deljenja i druge slatke muke koje donosi novi član porodice.

Predstavu je režirala Marija Krstić, a uloge tumače: Mirjana Đorđević, Biljana Radenković, Aleksandra Pavlović, Stanislava Joković, Davorin Dinić i Srđan Miljković.

Subota, 4. jun, 11.00, „Crvenkapa na zrnu graška“

Trg kralja Milana
Pozorište lutaka će izvesti predstavu „Crvenkapa na zrnu graška“ u subotu 4. juna u 11.00 časova na Trgu kralja Milana u okviru programa obeležavanja gradske slave Sveti car Konstantin i carica Jelena.

Predstavu je režirala Miroslava Janković, a uloge tumače Stanislava Joković i Davorin Dinić.

Nedelja, 5. jun, 11.30, „Mala princeza“

Matična scena Pozorišta lutaka
Predstava „Mala princeza“ u režiji Aleksandra Kanjevca govori o uobraženoj princezi koja divno peva, njenim proscima, mlinarevom sinu i jednom magarcu, o datim obećanjima i onome što ona sobom nose. Temelji se na glumačkoj i animatorskoj veštini. Odlikuje se živom i dopadljivom muzikom kao i dinamičnom i lepršavom igrom.

Uloge tumače: Marija Cvetković, Stanislava Joković, Davorin Dinić i Srđan Miljković.

Pročitajte i...