Kulturna dešavanja, Niške vesti

„Radoznalo slonče“ i „Princeza na zrnu graška“ na repertoaru Pozorišta lutaka

Pozorište lutaka će tokom ove sedmice i predstojećeg vikenda izvesti dve predstave na matičnoj sceni.

Četvrtak, 7. oktobar, 18.00

„Radoznalo slonče“

Glavni junak ove priče Radjarda Kiplinga je nestašni mali slon koji neprestanim zapitkivanjima celu šumu diže na noge. Priča pisana početkom HH veka, aktuelna je i danas. Govori o radoznaloj deci i odraslima koji nemaju vremena da odgovore na njihova brojna pitanja. „Radoznalo slonče“ je muzički spektakl, kome dodatnu draž daju živopisne lutke.

Predstavu je režirao Viktor Klimčuk, a uloge tumače: Nataša Ristić, Marija Cvetković, Srđan Miljković, Davorin Dinić, Mirjana Đorđević i Tatjana Milenković.

Predstava je namenjena uzrastu 3+.

Nedelja, 10. oktobar, 11.30

„Princeza na zrnu graška“

Bajka slavnog Andersena govori o princu koji je želeo da se oženi pravom princezom. Iako je dugo tražio, prava princeza je sasvim slučajno “ušla” u njegov život. Priča je jednostavna, iako nastala pre skoro dva veka, deca je vole jer nema “strašnih” likova, opasnih zveri, veštica… Za razliku od originalne bajke, dramaturg uvodi još dva lika – jedan je miš, a drugi grašak.

Predstavu je režirao Davor Dragojević, uloge tumače: Biljana Radenković, Dejan Gocić, Davorin Dinić, Mirjana Đorđević i Nataša Ristić.

Predstava je namenjena uzrastu 3+.

Pročitajte i...