Niška muzička scena

PLASTIC SUNDAY

plastic-sunday_copyPlastic Sunday nastao je u Nisu 2008.-e godine i od samog pocetka bavi se iskljucivo autorskim radom. Ovaj bend se stilski moze okarakterisati kao garazni alternativni rokenrol sa primesama psihodelicnog zvuka. Prvi zapazeniji uspeh Plastic Sunday ostvaruje na konkursu „Hello Dobre Vibracije“ 2009/10 gde ulaskom u finale pesmom „Radostan Dan osvaja drugo mesto u konkurenciji od 165 bendova. Plastic Sunday do danas ostaje jedini bend iz Nisa koji je uspeo da udje u finale ovog konkursa. Ubrzo zatim pomenuta pesma nasla se u samom vrhu na velikom broju relevantnih domacih top-lista (top – lista web magazina Popboks , top lista radija B92 emisija „Pop Masina“ , Radio Vrsac , emisija „Strategija Zvuka“ itd.). Negde u tom period Plastic Sunday imaju zapazen nastup na 44. Zajecarskoj gitarijadi gde u super finalu osvajaju drugo mesto glasovima publike i osvajaju nagradu za najbolji scenski nastup. Usledili su potom nastupi na E-tvrdjava festu , klubu „Feedback“, „Kumbara“ klubu , kao i nastupi van Nisa narocito u Beogradu (klub „Akademija“ , klub „Zica“ itd.).

Najznacajniju nagradu Plastic Sunday dobija od strane kriticara web magazine „Popboks“ gde je ovaj bend proglasen za najbolji novi bend u Srbiji za 2010. godinu. Koliko je znacajna ova nagrada ide u prilog I to da su pre benda Plastic Sunday ovu nagradu osvojili bendovi koji su u samom vrhu Nove Srpske Scene (Repetitor , Petrol , Ola Horhe , Multietnicka Atrakcija , Stuttgart Online itd.). Plastic Sunday je prvi bend van Beograda koji je osvojio ovu nagradu i time dobio besplatno snimanje u studiju „Digimedija“(jedan od tri najbolja studija trenutno u Srbiji). Inace u medjuvremenu bend je nastavio sa intenzivnijim zivim nastupima . Treba izdvojiti nastupe na „Balkan Streets Festival“-u u Vranju , festival „Prnjavorstock“ 2 na Avali kao i jedan od najznacajnijih nastupa na regionalnom takmicenju „Jelen Demo Fest“-u u Banjaluci. Na pomenutom festivalu u Banjaluci Plastic Sunday u konkurenciji od 438 bendova iz regiona (ex Jugoslavija) ulazi u 10 najboljih novih bendova 2011. godine u regionu. Za cetiri godine odrzavanja „Jelen Demo Fest“-a ovaj bend je jedini bend iz Nisa koji se pojavio na ovom takmicenju i ulaskom u finale predstavio svoj grad u najboljem mogucem svetlu.

Ovih dana Plastic Sunday ocekuje i svoje prvo izdanje „Razum trazi razloge“ koje ce biti objavljeno na online etiketi Silos magazine Poboks.

Plastic Sunday su:
Aleksandra Stankovic – bas gitara
Bratislav Mitrovic – gitara
Milan Mitrovic – bubnjevi , vokal

Zvanična FB stranica

Pročitajte i...