Koncerti

Plastic Sunday i Fjodor

plasticZajednički koncert niškog sastava „Plastic Sunday“ i grupe „Fjodor“ iz Zagreba biće održan u petak, 21. septembra od 21h u dvorištu Univerziteta u Nišu.

Kako su objasnili organizatori, članovi ova dva sastava poznaju se od ranije i često su se družili na muzičkim festivalima na kojima su nastupali. Iz tog druženja nastala je ideja da „Plastic sunday“ ugosti prijatelje iz Zagreba i njihovu muziku predstave Nišlijama.

– Starije generacije pamte da je 80-ih bilo uobičajeno da se prave zajednički koncerti na relaciji Beograd-Zagreb i obrnuto. Ovo je prilika da to malo obnovimo, s tim što ćemo sada povezati Niš i Zagreb – objašnjava Dragan Aranđelović Ara, jedan od organizatora koncerta i prijatelj bendova.

On je dodao da očekuje da će nakon ovoga niški sastav uzvratiti posetu.

Koncert je ujedno i proslava 3 godine postojanja grupe „Plastic Sunday“ i njihovog pozicioniranja na 2. mesto „Jelen top 10“ liste.

– Za trogodišnji sastav veliki je uspeh da se nađe na 2. mestu te liste, naročito za sastav koji je iz Niša. Ovi mladi muzičari poručili su da imaju u planu i prvo mesto – kaže Aranđelović.

Kako je najavljeno ulaz na koncet je besplatan, a pomoć u organizaciji pružio je Studentski kulturni centar koji je besplatno ustupio prostor i ozvučenje.

Južne Vesti

Pročitajte i...