Koncerti

Plastic Sunday i Škank

plasticŠkank je beogradski filter-rock sastav pokrenut u januaru 2012. godine, udruživanjem trojice čačanskih frontmena bendova Stondilerosi, NTD i Za DŽ. Grupa je brzo krenula sa autorskim radom i to sa singlom Španska Plesačica za koji je i snimljen spot.

Pesme koje su nastale do juna iste godine našle su se na debi albumu Bez greške koji je urađen u samostalnoj autorskoj produkciji i bez izdavača. U međuvremenu je urađen spot za drugi singl Krdo Prati Jedan Glas u saradnji sa KVAZI StudiJom. Tokom leta Škank je
povećao broj članova zbog živih svirki. Na prvom zvaničnom nastupu, na čačanskoj gitarijadi , sa hitom Etno Betmen, uzeli su nagradu za najbolju pesmu.
Prvi put nastupaju u Nisu

Plastic Sunday nastao je u Nišu 2008. godine i stilski se moze okarakterisati kao garazni rokenrol sa uticajima noise zvuka. Prvi zapazeniji uspeh , Plastic Sunday ostvaruje na konkursu „Hello Dobre Vibracije“ 2009/10 osvajanjem drugog mesta pesmom „Radostan dan“ koja se kasnije nasla u vrhu mnogih relevantnih top lista u Srbiji. Pomenuta pesma je i krajem 2010 – e godine bila u nominaciji najvecih hitova radija B92.

Najznacajnije priznanje Plastic Sunday dobija od strane kriticara i redakcije web magazina Popboks gde je ovaj bend proglasen za najbolji novi bend u Srbiji 2010-e godine. Kao rezultat te nagrade snimljen je i prvi mini album „Razum trazi razloge“ u produkciji studija Digimedija a koji je objavljen na online etiketi Silos web magazina Popboks. U mnogim recenzijama ovaj album je pohvaljen od strane mnogih kriticara. Znacajan podstrek bendu bilo je i osvojeno drugo mesto na 44. Gitarijadi u Zajecaru 2010-e godine , kao i ucesce u finalu 4. Jelen Demo Festa u Banjaluci 2011-e godine.

Znacajne nastupe Plastic Sunday imao je i na festivalu Nisomnia u Nisu, Balkan Streets festivalu u Vranju , serijalu koncerata „Scena Uzivo“ u Domu Omladine Beograda itd. Plastic Sunday imao je i veliki broj koncerata u raznim klubovima sirom Srbije , sto samostalnih , sto zajednickih sa drugim bendovima.

Plastic Sunday prvi put nastupa u klubu Yetti.

Ulaz : 100 RSD
Nedelja, 9. decembar 2012
klub Yetti

Pročitajte i...