Niška muzička scena

BalkanRock Record počeo sa radom

Sound of StrugleIzdavačka kuća „Balkanrock records“ objavila je za besplatan download kompilaciju bendova iz Jugo-istočne Srbije, tj. iz Niša, Kragujevca, Pirota, Knjaževca, Vlasotinca, Leskovca i Bora pod imenom „Sound of Struggle„.

Kompilacija je poklon za otvaranje nove izdavačke kuće. Posebnu draž joj daju pesme koje se mogu čuti premijerno, poput „Deponija klišea“ novog benda Aerosol Liberty, zatim „Priština“ koju je Fluid Underground do sada izvodio samo na koncertima. CA15 i Scarlet Dust takođe su dali nove materijale, kao i Stereolimit i Contradicta.

U stvaranju kompilacije učestvovali su bendovi 5% Kritične Mase, Aerosol Liberty, CA-15, Contradicta, Dok 7, Ego, Fluid Underground, Gospodin Pinokio, Leer, LUR, Nahty, Nablesnotesni, Paydo Komma, Plastic Sunday, Scarlet Dust, Stereolimit i Vranorod.

Sound of Struggle je energičan i žestok disk sa žanrovima rock, metal i punk muzike koji ublažava trip-hop. Izdanje predstavlja kvalitetne bendove sa jugo-istoka Srbije i zvuk kome će težiti buduća izdanja na Balkanrock etiketi. Kompilacija iza čijeg imena se krije skraćenica S.O.S. šalje upravo poziv za pomoć javnosti i medijima da obrate pažnju na bendove izvan Beograda i pruže im podršku u njihovoj daljoj promociji i afirmaciji na srpskoj sceni.

Balkanrock records je internet izdavačka kuća pokrenuta u Nišu 15. Marta 2013. godine od strane udruženja građana „Balkanrock“. Sva izdanja ne etiketi biće besplatna za preuzimanje, a prvi bendovi i izdanja biće najavljeni uskoro.

Disk se može bepslatno skinuti i preslušati preko sajta etikete: www.balkanrock-records.com

Spisak pesama:
Intro
02. Leer – Bedlam (feat. Paydo Komma)
03. Aerosol Liberty – Deponija klišea
04. Scarlet Dust – Another Day
05. Fluid Underground – Priština (demo)
06. Plastic Sunday – Feel The Colours
07. Ego – Trapped
08. Nahty – Broken
09. Vranorod – Five Inches Above Me
10. Paydo Komma – Escape
11. CA15 – Morning Tricks Me
12. Gospodin Pinokio – Ja ne zaboravljam
13. LUR – Umirem da znam (feat. Vuja)
14. Dok 7 – Fellacio
15. Nablesnotesni – Armatura
16. Stereolimit – Vreme prolazi
17. 5% Kriticne Mase – Inat
18. Contradicta – To je to, nema više, no more
19. Outro

Pročitajte i...