Niške vesti

7. maja na Bubanj

BubanjGradska opština Palilula, u Nišu, na inicijativu grupe nevladinih organizacija 7. maja 2011. godine na Spomen-parku „Bubanj“ organizuje veliku ekološku akciju pod sloganom „Ja sam 7. maja na Bubnju, a ti?“ od 9 sati

Uključenjem u ovu zajedničku aktivnost podižemo ekološku svest i unapređujemo estetski izgled ovog spomen-kompleksa.
Spomen-park Bubanj je drugo po veliči stratište u Republici Srbiji i spada u prvu kategoriju spomenika po značaju za našu zemlju i direktnu nadležnost ima Republički zavod za zaštitu spomenika i Ministarstvo kulture.

Ovaj prostor je jako devastiran, a hiljadu učesnika ove naše akcije poslaće poruku institucijama u gradu i Republici da je Nišu potreban ovakav park, koji pored istorijske vrednosti pruža mogućnost i za rekreativni sport, šetnju i dečije igre.
Park Bubanj se prostire na 50 hektara, tako da je pogodan za organizovanje sportskih i kulturnih manifestacija. Gradska opština Palilula će do sredine juna završiti veliki amfitetatar, a u planu je da se do kraja godine urade novi sadrži i postave dečiji i parkovski mobilijari, parkovska signalizacija, uređenje staza, postavljanje letnjikovca i uređenje male, letnje pozornice, u saradnji sa nevladinim sektorom, društveno odgovornim preduzećima i donatorima.

Učesnici: Ministarstvo za životnu sredinu GO Palilula „Moj Bubanj“, „PULS“, „ZOO Planet“, „Ozeleni i Ti“, „EKOpolis“, „Zelena mreža Grada Niša“, Zeleni ključ „Savez izviđača Grada Niša“, Volonterski centar, Studentski parlament, Kancelarija za mlade Gradske opštine Palilula, OŠ „Kralj Petar Prvi“, Gimanzija „Svetozar Marković“, zatim javno-komunalna preduzeća „Mediana“, „Gorica“ i „Toplana“, ustanove „Simfonijski orkestar“, „Narodno pozorište“ i „Lutkarsko pozorište“ … pridružite se i Vi!

Pročitajte i...