Subvencije za letove iz Niša

Niško Gradsko veće odlučilo je da sa 187 miliona dinara finansira drugu fazu projekta za unapređenje rada aerodroma „Konstantin Veliki”. Kako je objasnio gradonačelnik Miloš Simonović, ovaj novac biće utrošen na subvencije letova avio prevoznika sa kojima bude sklopljen ugovor, ali i za ulaganje u infrastrukturu aerodroma.

Detaljnije

Niš ostaje bez 5,2 miliona dinara

Nakon sporazumnog prekida saradnje sa „Vind džetom” i obustave letova na liniji Niš-Forli, italijanski lou-kost prevoznik ostao je dužan Nišu oko 5,2 miliona dinara. Iako su letovi obustavljeni pre skoro dva meseca kada je i „ispeglana” finansijska računica, pare poreskih obveznika iz Niša još uvek nisu vraćene u gradski budžet.

Detaljnije

Nišlije dale 1,8 miliona evra

Subvencionisanje letova „Vind džeta” i „Montenegro erlajnza” sa niškog civilnog aerodroma u ovoj godini gradski budžet je koštalo oko 1,8 miliona evra. Uprkos enormnim sredstvima koja su utrošena, Gradsko veće je efekte projekta nazvanog „Povećanje konkurentnosti civilnog aerodroma ‘Konstantin Veliki’” ocenilo uspešnim i juče odobrilo još 65 miliona dinara za nastavak subvencionisanja crnogorskog prevoznika do marta 2011. godine.

Detaljnije