Spomenici Srbije
ExeNet - Najveći internet provajder u Nišu
Let Ljubljana – Niš iduće godine

Let Ljubljana – Niš iduće godine

adria-airways Već sledeće godine će nejverovatnije biti uspostavljeni redovni letovi na liniji izmedju Ljubljane i Niša, izjavio je danas generalni direktor slovenačke aviokompanije “Adria ervejz” za Srbiju, Crnu Goru i BiH Orhan Hodžić. U intervjuu za internet portal SEEbiz.eu, on je ocenio da su za “Adriju” interesantni Niš i regija, “koja se svakodnevno razvija i koja ima dobar broj potencijalnih putnika”.

“To će, vrlo moguće, sledeće godine biti još jedna tačka u pokrivanju Balkana”, rekao je Hodžić.

Na pitanje da li je linija Ljubljana-Beograd – uspostavljena ove godine, posle 20 godina prekida – ispunila očekivanja “Adrije”, on je objasnio da je “mnogo poslovnih ljudi iz Slovenije vezano za Srbiju” i da se “tu vidi potencijal za dodatnu popunjenost mesta na toj liniji”, koja već sada iznosi čak 60 odsto.

Od 15. septembra, podsetio je Hodžić, na snagu je stupio “code-share” ugovor sa “Jatom” o eksploataciji ove linije, tako da putnici srpskog avio prevoznika imaju rezervisana mesta u avionima “Adrije” i obrnuto. Korigovan je i red letenja, pa “Jat”, umesto u 8.20, poleće svakim radnim danom u sedam ujutro, dok “Adria” iz Ljubljane ka Beogradu, umesto u 14 časova, kreće u 15.10.

“Na ovaj način je poslovnim ljudima omogućeno da razvijaju biznis, jer u jednom danu mogu da odu do Beograda ili Ljubljane i da se vrate”, rekao je on.

Izvor: Smedia

Ostavi komentar