Niške vesti

Let Ljubljana – Niš iduće godine

adria-airways Već sledeće godine će nejverovatnije biti uspostavljeni redovni letovi na liniji izmedju Ljubljane i Niša, izjavio je danas generalni direktor slovenačke aviokompanije „Adria ervejz“ za Srbiju, Crnu Goru i BiH Orhan Hodžić. U intervjuu za internet portal SEEbiz.eu, on je ocenio da su za „Adriju“ interesantni Niš i regija, „koja se svakodnevno razvija i koja ima dobar broj potencijalnih putnika“.

„To će, vrlo moguće, sledeće godine biti još jedna tačka u pokrivanju Balkana“, rekao je Hodžić.

Na pitanje da li je linija Ljubljana-Beograd – uspostavljena ove godine, posle 20 godina prekida – ispunila očekivanja „Adrije“, on je objasnio da je „mnogo poslovnih ljudi iz Slovenije vezano za Srbiju“ i da se „tu vidi potencijal za dodatnu popunjenost mesta na toj liniji“, koja već sada iznosi čak 60 odsto.

Od 15. septembra, podsetio je Hodžić, na snagu je stupio „code-share“ ugovor sa „Jatom“ o eksploataciji ove linije, tako da putnici srpskog avio prevoznika imaju rezervisana mesta u avionima „Adrije“ i obrnuto. Korigovan je i red letenja, pa „Jat“, umesto u 8.20, poleće svakim radnim danom u sedam ujutro, dok „Adria“ iz Ljubljane ka Beogradu, umesto u 14 časova, kreće u 15.10.

„Na ovaj način je poslovnim ljudima omogućeno da razvijaju biznis, jer u jednom danu mogu da odu do Beograda ili Ljubljane i da se vrate“, rekao je on.

Izvor: Smedia

Pročitajte i...