Niške vesti

Subvencije za letove iz Niša

Wind JetNiško Gradsko veće odlučilo je da sa 187 miliona dinara finansira drugu fazu projekta za unapređenje rada aerodroma „Konstantin Veliki“. Kako je objasnio gradonačelnik Miloš Simonović, ovaj novac biće utrošen na subvencije letova avio prevoznika sa kojima bude sklopljen ugovor, ali i za ulaganje u infrastrukturu aerodroma.
Infrastrukturni radovi su neophodni da bi aerodrom zadržao određene licence, rekao je Simonović i naveo da će se, između ostalog, raditi na obezbeđenju alternativnog izvora struje, svetlosnoj signalizaciji. Gradonačelnik je reagovao i na kritike ulaganja gradskog novca u subvencije letova.

Gradonačelnik Miloš Simonović rekao je da aneks ugovora sa kompanijom „Montenegro Erlajns“ još nije potpisan, a da se pregovara i sa drugim prevoznicima. On je naveo da je sa jednom kompanijom dogovoreno da uvede letove od letnje sezone naredne godine, a da su pregovori u toku sa još dve avio kompanije. Simonović je takođe negirao da su propali pregovori sa kompanijom „Vind Džet“, koja je prošle godine saobraćala na liniji Niš-Forli.

RTV Zona

Pročitajte i...