Magazin

Nova metoda lečenja – aromaterapija

aromaLečenje određenih bolesti zahteva stručnost lekara, međutim, u zadnje vreme sve više čujemo o lečenju koje su alternativne prirode. Aromaterapija je jedna od njih. Ova metoda je vrlo atraktivna poslednjih godina međutim, i ranije su je koristili. Masaža sa eteričnim uljima je delotvorna i ima mnogobrojne prednosti.

Masaže mogu da Vas oraspolože ili da pruže dodatnu energiju za rešavanje svakidašnjih problema. Ovom metodom se ljudi opuštaju, međutim postoje i bolesti koji se mogu lečiti pomoću raznovrsnih tehnika. Da počnemo od spoljašnjeg izgleda. Pomoću aromaterapije se koža obnavlja, izumrle ćelije se odstranjuju pre procesa masaže, a bore nestaju.

Koža dobija jednu posebnu teksturu, postaje glatka, sveža i negovana. Ulja, kao što znamo, se sastoje od komponenata koji pozitivno utiču na hidrataciju i vlažnost tela, zato dobijaju toliko pažnje u svetu kozmetike. Pored spoljnih promena, aromaterapija vrlo nežno deluje i na unutrašnje organe, kao i na mišiće i kosti. Poboljšava cirkulaciju krvi u venama i na taj način Vaš organizam može da zaživi.

Prirodne metode za lečenje bolesti su dosta prisutni u našim svestima, međutim, ne dovoljno. Moramo napomenuti da dobar, tj. profesionalni maser može i da izleči određene bolesti. Tretmani leđa i abdomena će podstaći aktivnost bubrega i otkloniti neprijatne menstrualne bolove.

Svi ovi prednosti su vidljivi nakon samo nekoliko tretmana. Možemo čak govoriti i o putovanju u carstvo psihe – uz podršku prirodnih esencija koje blago miluju dušu. Oni prizemnijiaromaterapiju smatraju ugodnim načinom čuvanja zdravlja i vitalnosti. Eterična ulja poboljšavaju raspoloženje i utiču na psihofizičku aktivnost čoveka. Aromaterapijske tretmani se obavljaju u udobnom i mirnom ambijentu, uz laganu muziku i čarobne mirise eteričnih ulja, koja će delovati na telo, um i duh.

aroma2

Za duhovnu relaksaciju vam preporučujemo korišćenje raznih eteričnih ulja, mirisnih sveća i štapića. Značaj mirisa u prostoru gde se vrši masaža, opuštanje, joga ili relaksacija dolazi do izražaja kada naš duh želi da se isprazni od negativnih uticaja i da se napuni pozitivnom energijom. Posebno treba izdvojiti parfeme koje rado nosimo na sebi svaki dan, jer i oni lako mogu okarakterisati naše raspoloženje tokom svakodnevnih aktivnosti.

Ukoliko imate bilo kakve smetnje ili bolesti, slobodno se posavetujte sa lekarom i zatražite njegovo mišljenje o prirodnim preparatima i o alternativnoj medicini. Aromaterapija će sigurno pozitivno uticati na Vas. Isprobajte najbolje metode opuštanja!

Pročitajte i...