Kulturna dešavanja

Nišlije u biblioteci

dan-knjigePovodom 23. aprila Svetskog dana knjige građani će moći da razmenjuju naslove, ali i da u biblioteci „Strevan Sremac“ kao bibliotekare sretnu političare, novinare, sportiste i muzičare.

Od 11 do 14 sati posetioci će, kako je najavljeno, u okviru akcije „Mi smo u biblioteci, a vi?“ na mestu bibliotekara na Odeljenjima beletristike, stručne knjige i knjige za decu moći da sretnu poznate Nišlije među kojima su Saša Mrkić, Dejan Stojiljković, Srđan Savić, Severin Franić, Lidija Mihajlović, Branislav Janković, Branislava Jovanović, Olivera Mićunović, Bojan Cvetković, Vladimir Vojvodić, Boban Vučković, Bratislav Tonić i drugi.

U utorak od 12 do 16 časova u parku kod Narodnog pozorišta sugrađani će moći da donesu knjigu i zamene je za neku drugu, a svi koji razmene svoj naslov za neki sa šarene police dobiće i kupon kojim ostvaruju popust na učlanjenje, poručuju iz biblioteke.

Najmlađi će na Odeljenju knjiga za decu moći da upisuju svoje misli i lepe reči u knjigu „Mudre misli čitalaca“, a uz svaku pozajmljenu knjigu biće, kako je najavljeno, darovani bezvremenim citatima i mudrostima.

Na sajtu Narodne biblioteke „Stevan Sremac“ biće postavljena elektronska izložba „Kultura u karikaturi, karikatura u kulturi“, pa će posetioci moći da vide dela Ace Blatnika, Saše Dimitrijevića i drugih istaknutih karikaturista, koja za temu imaju Njeno veličanstvo knjigu, a autor izložbe je Maja Novaković.

Poetsko-muzički program „S one strane reči“ biće, kako je najavljeno, održan u Kazneno popravnom zavodu u Nišu od 16 sati, a učestvuju Aleksandra Stojković, Milica Vučković, Tatjana Đukić, Jovan Veljković, Goran Živković, Dalibor Popović, Marko Marjanović, Đorđe Stojanović i Ivan Vučković.

Pročitajte i...