Niške vesti

Medjunarodni energetski forum u Nišu

Medjunarodni energetski forum u Nišu Prvi medjunarodni forum o energetskom menadžmentu na lokalnom nivou, koji bi trebalo da promoviše veću energetsku efikasnost i uštede, biće održan u petak 17. septembra u Nišu. U radu foruma učestvovaće oko 300 stručnjaka iz Srbije i inostranstva, a održava se u organizaciji Centralnoevropskog foruma za razvoj – CEDEF, pod pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike i u saradnji sa Agencijom za energetsku efikasnost Srbije i gradom Nišom.

Forum, koji se prvi put održava u regionu, otvoriće ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić i gradonačelnik Niša Milos Simonović.

Tom skupu bi trebalo da prisustvuje oko 300 eksperata iz Austrije, Madjarske, Slovenije, Hrvatske, BiH, Makedonije i Bugarske, kao i predstavnici lokalnih samouprava, investitora, ambasada, banaka, komora i razvojnih organizacija.

Cilj foruma je i ukaže na sve prednosti upravljanja energetikom u opštinama, kroz korišćenje minimalnih količina energije, a da istovremeno nivo udobnosti i stopa proizvodnje ostanu očuvane.

Izvor: SMedia

Pročitajte i...