Politika i društveni život

LJUBIVOJE SLAVKOVIĆ

ljubivoje-slavkovicRođen je 25. juna 1952. godine u selu Štavalj kod Sjenice. Politički je aktivan od 1974. godine. Bio je jedan je od lidera Saveza za promene i DOS-a u Nišu krajem 90-ih. Bio je potpredsednik Socijaldemokratije Vuka Obradovića. Potpredsednik je Okružnog odbora SNS u Nišu.

Gimnaziju je završio u Sjenici. Iako to ne stoji u njegovoj zvaničnoj biografiji, kaže da je diplomirao na Pravnom fakultetu u Nišu. Prvi radni odnos zasnovao u trgovinskom preduzeću Miroč-Kladovo. Bio je rukovodilac u Centralnoj dečijoj kuhinji „Pčelice“, Studentskom centru u Nišu, restoranu EI Niš, Ei holdingu i preduzeću MGF Promo Niš.

2001. izabran je za direktora JKP „Toplana“ u Nišu.

Bio narodni poslanik Socijaldemokratije u Skupštini Srbije 2001. godine i protivio se smeni Vuka Obradovića sa mesta potpredsednika Vlade Srbije. Iz parlamenta isključen septembra 2001. godine, kada su mandati Socijaldemokratije pripali krilu ove stranke, koje je predvodio Slobodan Orlić.

Sa mesta direktora Toplane smenjen je oktobra 2002. godine i tvrdio je da iza njegove smene stoje najuticajniji ljudi DS iz Niša Zoran Živković i Boško Ristić.

Bio je na listi „Odbrana i pravda – Vuk Obradović i Borivoje Borović“ za parlamentarne izbore decembra 2003. godine

Odlukom Ustavnog suda marta 2004. isplaćena mu je odšteta, jer je nezakonito isključen iz parlamenta 2001. godine.

Juna 2004. sukobio se sa Vukom Obradović. Isključen je iz Socijaldemokratije i odmah je formirao novu Socijaldemokratsku stranku.

U jesen 2004. godine bio je kandidat za gradonačelnika Niša ispred Grupe građana „Za Niš“.

Član je Srpske napredne stranke od osnivanja.

Septembra 2012. Skupština grada izabrala ga je za zamenika gradonačenika Niša.

Aktuelni je direktor mešovite hrvatsko-nemačke kompanije „Blok signal d.o.o.“ Niš.

Aprila 2013. u emisiji Južnih vesti „15 minuta“ potrdio je da je u „Jugoistoku“ zaposlio ćerku jer joj, kako je pojasnio, posle porođaja nije odgovaralo radno vreme u banci u kojoj je radila.

Bio je kolumnista Narodnih novina, a već 8 godina na TV Belami u Nišu, uređuje i vodi emisiju „Tačka“.

Pročitajte i...