Magazin

5 najgorih Novogodišnjih poklona

poklonBliže se novogodišnji praznici kada se od većine nas očekuje da poklanjamo. Kako već znamo, potraga za „pravim“ poklonom često predstavlja problem, zato smo napravili listu poklona koje apsolutno morate izbeći. A nagrada za najgori poklon za Novu godinu odlazi…

„ZA BRZO I JEDNOSTAVNO GUBLJENJE KILOGRAMA“
Video kasete, CD i knjige sa vežbama i savetima kako najjednostavnije izgubiti kilograme su apsolutno zabranjeni poklon za Novu godinu. Zasigurno ne želite da poručite osobi kojoj poklanjate (doduše – na simpatičan način) da mora da se oslobodi viška kilograma (posebno neu preriodu bogatih prazničnih trpeza)! Ako želite nekom bliskom da poklonite „zdrav“ poklon, uplatite im jedan mesec u teretani, obezbedite neku od fitnes sprava prosto povedite na izlet u prirodu.

PRAZNIČNA KUPOVINA NE BI TREBALO DA PODRAZUMEVA I ČARAPE
Čarape ili donji veš su ne baš originalan poklon za Novu godinu, posebno ako se radi o belim sportskim čarapama ili belom klasičnom, pamučnom donjem vešu (jedan od onih koje dobijate u paketu od tri ili pet komada). Pokušajte da nađete tople, šarene čarape sa odvojenim prstima ili seksi donji veš sa zanimljivim motivom, ali i to je opcija samo ako baš dobro poznajete osobu kojoj poklanjate (tačnije, da znate koji broj da uzmete!). Generalno bi trebalo da izbegavate da kupujete garderobu. Ako ipak želite da poklonite nekom nešto nosivo, teže ćete pogrešiti ako se ograničite na detalje: kaiš, torbicu, maramu…

KOLIKO PARA – TOLIKO MUZIKE
Naišli ste na sniženja i pomislili da je to savršen način da uštedite i obradujete nekoga? Zaboravite! Niko ne želi da dobija na poklon muzičke hitove stare pet godina ili bestseller koji je možda već pročitao ili kupio sebi na istom sniženju.

NEMOJTE DA DOZVOLITE DA KOMŠIJE PATE
Uprkos tome što vaš prijatelj strasno želi bubnjeve, njegove komšije neće biti oduševljene poklonom. Takođe su neprikladni i kućni ljubimci: ne bi bilo lepo da nekom koga volite poklonite dodatnu obavezu – osim ako zaista želi životinju već duže vreme i uz to znate da ćete se osobe sa kojima žive složiti sa tim da paze i maze još jednog člana porodice.

MUŠKARCI – NIKAKO NEMOJTE KUPOVATI KUĆNE APARATE!
Stvari koje na bilo koji način podsećaju na kućne poslove – usisivač, blender ili pegla, nisu poželjan poklon na bilo koji način. Vaša majka, žena ili devojka svakako uopšte neće biti oduševljena ovakvim poklonom čak i ako taj poklon spada u „poslednju reč (bele) tehnike“!
Ideja: ako niste baš marljiv pomoćnik u kućnim poslovima, savršen poklon za Novu godinu bi bio vaše preuzimanje obaveze da pomažete – u kuvanju, pranju veša, peglanju i drugim stvarima – mnogo češće nego do sad.

Smedia

Pročitajte i...