Niške vesti

Zajedno na Bojanine vode

bojanine-vodeBojanine vode na Suvoj planini, zahvaljujući najvećoj dobrotvornoj akciji u istoriji grada Niša, ove zime će spremno dočekati skijaše.
Izletište Bojanine vode, nedaleko od Niša, na obroncima Suve planine, ove zime će skijašima pružiti sve ono što očekuju od zimskog centra.

Uređena je velika i dečja ski-staza, popravljen ski-lift, novi planinarski dom i ski-kuća, a nadležni kažu da će do zime biti popravljen i put do tog izletišta.

„Ovde je izvedena najveća dobrotvorna akcija u istoriji grada Niša koja je okupila više od 250 donatora sa više od 250.000 dolara učešća“, kaže Zoran Marjanović, ski-kluba Niš.

Ovom akcijom zadovoljeni su svi uslovi za izletnički ski-turizam. Međutim, potencijali ovog mesta otvaraju i pitanje razvoja ski-centra sa hotelima, žičarom i snežnim topovima, naravno uz učešće države, a takvi planovi oslanjaju se na razvoj infrastrukture.

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović kaže da se završava planska dokumentacija za budući put do sela Ploče, što će biti veza ovog izletišta sa autoputem.

Direktnom vezom sa Koridorom 10, Bojanine vode postaće, verovatno, najpristupačnije skijalište gradovima duž auto-puta Beograd-Niš. Do tada, mogućnost rekreativnog skijanja otvara druge razvojne šanse.

„Bojanine vode i teritorija Sićevo, Jelašnica, Niška banja, su prioriteti razvoja seoskog i izletničkog turizma i turizma specijalnih interesa, jer tu je rafting, paraglajding“, kaže Vladimir Jovanović iz Turističke organizacije Niš.

Kako svi planovi za sada zavise od vremena, ovde s nestrpljenjem čekaju sneg.

RTS

Pročitajte i...