NisCafe Tabloid

Urednik poziva na ukidanje kulture

predrag blagojević

Predrag Blagojević, novinar čuven po tome što je poznat, trenutno na mestu glavnog i odgovornog urednika portala Južnih vesti pozvao je danas na hitno i neodloživo ukidanje kulture. Kako on tvrdi, kultura je nepotrebna pojava u našem društvu koja samo komplikuje posao novinarima te bi je Vlada trebalo ukinuti dekretom.

„Ako treba mi ćemo početi sa prikupljanjem potpisa za ukidanje kulture“, rekao je Blagojević NišCafe tabloidu. „Ja sam se već žalio ombudsmanu, pisao sam i nadležnom ministarstvu. Ta kultura je prava pošast.

A mi novinari naročito trpimo zbog nje, jer, zamislite, neko misli da smo u obavezi da na našim medijima imamo kulturne rubrike! Mislim… Koji će nam to đavo?

Evo, na primer, dok moj novinar ide tamo da se maje i gubi vreme na otvaranju neke izložbe ili sajma knjiga, dešava se nešto mnogo interesantnije o čemu treba obavestiti građane. Pitijada, recimo… Ili možda pukne cev u Gornoj Vrežini. I dok se taj moj novinar bavi s tamo neki pisci, slikari, muzičari… Voda iz te cevke ima poplavi štandovi sa gibanicu! Pa ne može to tako!

A zamislite ovo…
Ode novinar da se maje s tamo neki džezeri ili, bože me sačuvaj i sakloni, da prati premijeru opere… A u isto vreme na društvenim mrežama, fejsbuku i tviteru, političari objavljuju krucijalne informacije. I novinar umesto da sedi ispred ekran svoga kompjutera i prati koji će status na fejsu da turi Mile Frizer iz Pržogranaca – on mora da se smara s tu kulturu!

I da propusti, recimo, kada Trleja iz Stranke „Kupujem-prodajem“ na tviteru napiše kako ga muči žgaravica i da je za to kriva vlast, to jest, ovčetina sa pasuljem što služe u skupštinskoj menzi za doručak. I tako narod, tj. građani ove zemlje napaćene, ostanu uskraćeni za vrlo važnu informaciju o našem političkom životu!

kulturno-uzdizanje
(kulturno uzdizanje)

Ja sam već preduzeo neke korake u okviru moje redakcije da se stane u kraj toj kulturi, što se da primetiti po našoj kulturnoj rubrici. A to je samo prvi korak u njenom ukidanju.“

Za NišCafe Tabloid: Abdulah Karamehmedović – Srba
Foto: Facebook

Pročitajte i...