Spomenici Srbije
ExeNet - Najveći internet provajder u Nišu
Uređenje međublokovskog zelenila u opštini Palilula

Uređenje međublokovskog zelenila u opštini Palilula

Program aktivnosti uređenja međublokovskog zelenila i rešavanja zahteva građana u naseljima Gradske opštine Palilula uspešno se ostvaruje i u prvom tromesečju ove godine. O rezultatima ozelenjavanja i sadnji drvoreda u Zetskoj ulici, u susretu sa novinarima na terenu, govorili su Milan Đurđević, predsednik Skupštine Gradske opštine Palilula i prof.dr Igor Novaković, predsednik opštine.

zetska-ulica

«Obezbedili smo uređenje ovog prostora i postavljanje dva mobilijara (ljuljaška, tobogan, klackalica) na platou kod raskrsnice Zetske i Trsteničke ulice – kaže Milan Đurđević, predsednik Skupštine opštine Palilula. U Zetskoj ulici, uklonjene su deponije pored puta i formiran je drvored gde je posađeno novih 150 stabala. Sada je ovaj prostor za primer u ovom delu naše opštine. Ozelenjavanje prostora ostvareno je u saradnji sa JKP “Gorica” koje je stručno ali i tehnički opremljeno preduzeće za ove poslove.

Ozelenjavanje većih površina od posebnog je značaja u urbanim oblastima, gde je zagađenost najveća, pa je naš dugoročni cilj da povećamo prostor pod zelenim i parkovskim površinama-naglašava predsednik opštine Palilula prof.dr Igor Novaković. Kao jedina sertifikovana organizacija lokalne samouprave Grada Niša, koja je uspostavila menaxment kvaliteta u skladu sa zahtevima standarda ISO 9001:2008 i u ovoj oblasti ostvarujemo koncept približavanja standardima EU koji propisuju minimum 25 kvadratnih metara zelenih površina po stanovniku u gradovima.

U opštini Palilula ističu da su učesnici projekta nacionalne kampanje “Zeleni gradovi Srbije”, koju je inicirala Narodna kancelarija predsednika Republike Srbije kao i svetskih ekoloških kampanja “Milijardu stabala za planetu zemlju” – “Zelene staze Evrope”- “Stop klimatskim promenama”, “Očistimo Srbiju-“Clean up the World”, koje se ostvaruju u saradnji sa organizacijama civilnog društva i medijskom EKOpolis mrežom. Sve to potvrđuje odlučnost rukovodstva opštine da i oblast zaštite i unapređenja životne sredine ima svoje mesto u prioritetima strateškog razvoja Palilule

D.Vidojković.

Ostavi komentar