Završena Hala Čair

Rekonstrukcija niške Hale Čair i zvanično je završena, i u toku je tehnički prijem ovog objekta, koji je uradjen po najvišim evropskim standardima. Prve sportske manifestacije, mogle bi da budu održane već sa prvim danima septembra. Ostalo je još da komisija Protivpožarne policije ustanovi da li je sve uradjeno kako treba, kada je u pitanju protivpožarna zaštita, da se otklone neke manje primedbe Komisije za tehnički prijem, i da Uprava za planiranje i izgradnju izda upotebnu dozvolu.

Detaljnije

Niški deficit 323 miliona

Gradsko veće usvojilo je Predlog odluke o završnom računu Niša za prethodnu godinu u kome se navodi da je gradska kasa zabeležila deficit od 323 miliona dinara. To je, kako se ističe, i dalje neuporedivo bolje od drugih velikih gradova koji imaju procentualno dva do tri puta veći deficit.

Detaljnije

Subvencije za letove iz Niša

Niško Gradsko veće odlučilo je da sa 187 miliona dinara finansira drugu fazu projekta za unapređenje rada aerodroma „Konstantin Veliki”. Kako je objasnio gradonačelnik Miloš Simonović, ovaj novac biće utrošen na subvencije letova avio prevoznika sa kojima bude sklopljen ugovor, ali i za ulaganje u infrastrukturu aerodroma.

Detaljnije

Sajam cveća u Nišu

Uprkos lošem vremenu, na tvrđavskom keju u Nišu otvoren je prolećni sajam cveća. Na dvadesetak štandova izložene su razne vrste ukrasnih biljaka i materijala za njihovo održavanje. Sajam je prodajnog karaktera, a ljubitelji biljaka moći će da ga obiđu do kraja nedelje.

Detaljnije

Renovira se Oficirski Dom u Nišu

Nakon informacije da Ruska ambasada trenutno nema sredstava za adaptaciju nekadašnjeg Oficirskog doma, a kasnije i Doma mladih u Nišu i njegovo pretvaranje u Ruski kulturni centar, i predsednik Skupštine grada Mile Ilić, gostujući u emisiji „Poligon“ Televizije Zona, najavio je inicijativu za očuvanje ovog zdanja.

Detaljnije