Niške vesti

Somborski bulevar

somborski-bulevarVrednost izgradnje Somborskog bulevara u Nišu iznosi 220 miliona dinara, a radovi se finansiraju iz izvora NIP-a i grada, saopšteno je povodom početka asfaltiranja te gradske saobraćajnice.

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović rekao je da izgradnja Somborskog bulevara predstavlja jednu od najvećih infrastrukturnih investicija u 2011. godini i dodao da će uspešno biti realizovani i drugi projekti koji se finansiraju novcem iz NIP-a.

Somborski bulevar gradi se u dužini od 2,2, kilometara, a asfaltiranje je započeto od Studeničke ulice do Matejevačkog puta, a zatim će biti nastavljeno do Crkve „Svetog Pantelejmona“.

Zajedno sa Bulevarom Medijana, Somborski bulevar predstavljaće zaokruženi saobraćajni prsten oko grada koji će povezati gradske opštine Pantelej, Crveni krst i Medijanu, rečeno je prilikom obilaska trase.

Rekonstrukcija druge deonice Bulevara Zorana Đinđića biće završena do polovine jula ove godine i za te namene biće utrošeno 63,5 miliona dinara, saopštili su gradski čelnici . Projekat rekonstrukcije Bulevara Zorana Đinđića od raskrsnice sa Sremskom ulicom do Gabrovačke reke finansira se, takođe, sredstvima grada i NIP-a.

Ukupna vrednost radova sa prvom deonicom Bulevara , koja je započeta prošle godine, iznosi više od 250 miliona dinara, saopšteno je ranije iz Skupštine grada Niša.

Gradsko rukovodstvo najavilo je nastavak radova na uređenju Bulevara cara Konstantina između Niša i Niške banje koji prolazi pored arheološkog parka Medijana.

Uređenje glavnih niških saobraćajnica koje vode od centra grada prema arheološkom parku je i praktična priprema za obeležavanje 1.700 godina Milanskog edikta Konstantina Velikog 2013. godine.

Pročitajte i...