Niške vesti

Renovira se Oficirski Dom u Nišu

oficirski-domNakon informacije da Ruska ambasada trenutno nema sredstava za adaptaciju nekadašnjeg Oficirskog doma, a kasnije i Doma mladih u Nišu i njegovo pretvaranje u Ruski kulturni centar, i predsednik Skupštine grada Mile Ilić, gostujući u emisiji „Poligon“ Televizije Zona, najavio je inicijativu za očuvanje ovog zdanja. On kaže da bi ovaj objekat, od velikog istorijskog značaja, trebalo da bude namenjen kulturnim potrebama grada i da bi u njemu trebalo smestiti klub novinara i klub književnika, kao i da taj prostor treba da posluži za izložbe, književne večeri i druga kulturna dešavanja. Ilić dodaje i da će predložiti da se u sastavu Niškog kulturnog centra oformi Direkcija za gradske javne manifestacije, koja bi, takođe, bila smeštena u nekadašnjem oficirskom domu.

Šteta je što se bivši Oficirski dom, nekada poznat i kao Dom mladih, koji se nalazi u samom centru Niša, nalazi u zapuštenom stanju i treba što pre sprečiti njegovo dalje propadanje, smatra predsednik Skupštine grada Mile Ilić. On kaže da je čuo za inicijativu Liberalno-demokratske partije da se ovo zdanje stavi u funkciju kulturnih aktivnosti i da je i sam planirao da javnosti predočiti sličnu ideju.

Ilić kaže da je rešio da predloži rešenje za sprečavanje daljeg propadanja Oficirskog doma jer je obavešten da Ruska ambasada nije u stanju da u tu zgradu pretvori u Ruski kulturni centar.

Oficirski dom bi, kaže Ilić, ponovo mogao da postane mesto okupljanja umetnika i kulturnih poslenika koji dolaze u Niš.
Ilić je najavio da će u ponedeljak obići zgradu Oficirskog doma, kako bi na licu mesta video u kakvom je stanju ovo zdanje i predložio šta sa njim da se uradi.

Pročitajte i...