NisCafe Tabloid

Proširenje parking zone na Malču, Doljevac i Nišku tvrdjavu

parkingOd ponedeljka, 9. septembra, počinje naplata i kontrola parkinga u „zelenoj zoni“ na teritoriji sela Malče i Doljevca i u „crvenoj zoni“ u unutrašnjosti tvrđave.

JKP parking servis kaže da su se na ovakav potez odlučili zbog objektivnih razloga i potreba.
Na konferenciji za novinare V.D. direktor ovog preduzeća Marko Janković izjavio je sledeće:

„Na ovakvu, možda na prvi pogled nepopularnu, meru odlučili smo se pre svega iz jednog razloga – zato što smo u gubitku. Mislim da građani Niša uopšte nemaju predstavu o tome koliko nas koštaju krede kojima crtamo linije, koliko košta održavanje onih fensi džidža-bidža koje naši zaposleni drže u rukama, a o kabanicama za kišne dane neću ni da govorim.

Verujem da će građani Doljevca i Malče biti zadovoljni ovakvim potezom, jer više neće imati tih problema da im se neki bahati provincijalac parkira u sred centra i ostavi tamo svoje vozilo na 5,6 sati. Uz našu podršku, takva praksa će postati zaborav.

Što se tiče tvrđave, tu smo se vodili praktičnim razlozima. To će biti specijlna crvena zona, gde će se parking naplaćivati od 22 do 05h. Ovim potezom želimo da izađemo u susret gostima pojedinih kafića, da mogu sasvim legalno da se parkiraju, pošto im je saobraćajna policija do sada uvek pisala kazne. A oni što tvrde da u tvrđavi ne bi trebalo da uopšte bude automobila jer je to, tobože, deo istorijskog nasleđa, to su obične budalaštine.“ – završava Janković.

I.J.

Pročitajte i...