Promocije, sajmovi, festivali

Promocija albuma “Marconiero – Istinite priče“

marconieroSubota, 30. jul, 21h, Klub Raskršće
„Istinite priče“ je prvi samostalni Marconierov album i biće promovisano njegovo fizičko izdanje na CD-u, dok se album može skinuti sa zvaničnog sajta www.marconiero.com

Na promociji će biti izvedeno nekoliko numera sa albuma a publici će premijerno biti prikazan spot za pesmu „Rep izlazećeg sinčeta.“

Rodjen 1977. godine u SFRJ, u Srbiji, u Nišu. Jedan je od pionira srpskog repa. Muzikom se bavi od 1989., kada, samouk, nakon uspešnog „po sluhu“ reprodukovanja raznih popularnih melodija, ubrzo shvata da želi da stvara nesto svoje. Snima svoju prvu pesmu 1992. pod uticajem rep umetnika popularnih u to vreme. Marko tada pravi lupove kopirajući sekvencu ritma sa trake na traku (sa jednog deka na drugi) , a onda snima vokal preko 12-okanalne miksete. Danas uglavnom radi u programu Cubase. Osnivač i frontmen hip hop dvojca, a kasnije i benda D-fence. Pod imenom D-fence stvarao i nastupao od 1996. do 2007. i u tom periodu imao nastupe širom Srbije . Neke od njegovih pesama su se našle na nekoliko srpskih rep kompilacija (Tilt, Provera mikrofona, Strukturna iluzija). Danas se, kao i uvek, bavi komponovanjem i pisanjem pesama, snimanjem i produkcijom zvuka i DJ-ingom.

Prvi javni nastup pod imenom D-fence: 10.05.1996., klub Elektronskog fakulteta u Nišu, kao predgrupa Black In Soul. Iste godine D-Fence nastupa u Nišu kao predgrupa Gru-u i Sunshine-u.

Pored semplovanja, Markonjero komponuje potpuno autorsku muziku i sam piše svoje tekstove.
Prvi nastupi van Niša počinju od 2000-te god., kad je i objavljena kompilacija „TILT 1“, gde on potpisuje pesmu „Alkohol i žene“.
2003. album D-Fence – „Urbanizam i renesansa“ (One Records).
2004.Trip-R u saradnji sa Joker-om i Markonjerom objavljuje EP pod imenom CB4 – Ol’ Skul Shit (Ammonite Records)
2006. u produkciji TV5 I-Bee, Taz, Marconiero & Joker snimaju spot za pesmu Centrifuga, koja žestoko odjekuje u srpskoj javnosti zbog svoje političke konotacije.
2007. Markonjero objavljuje Internet singl „Svi u kraju“ feat. I-Bee., na www.niscafe.com

Nastupao u klubovima u svim većim gradovima Srbije, kao MC uz D’n’B Dj-eve, i uživo sa bendom.
Sarađuje sa muzičarima: Piti (Goribor), Miloš Vojvodić (Eyot), DJ Funky Junkie, Vladika Bogosavljević (Danilov doživljaj Beča, Stay Tuned), Branko Stanković (De-Ja-Vuja)
Sa I-Bee-em ima spreman zajednički album, koji treba da bude objavljen do jeseni 2011.
Sebe vidi kao pisca i kompozitora, borca za ljudska prava i istinu, borca protiv zaluđivanja masa i malograđanskog dvojnog morala. Sa malo kim može da sarađuje, upravo zbog načela kojima se vodi.

Pročitajte i...