Kulturna dešavanja

Noć stripa u Nišu

spajdermenU subotu, 18. maja ljubitelji stripa moći će da se upoznaju sa novim izdanjima, pogledaju film o herojima i druže se sa autorima.

Kolekcionari će, kako je najavljeno, od 18 sati na berzi stripova u bioskopu Kupina moći da razmenjuju svoje primerke, a nakon toga, od 19 časova će uslediti projekcija dokumentarca „Stripovanje-superheroji na platnu“ o životu junaka u filmovima i serijama. Od 19:30 posetiocima će se predstaviti strip izdavač „Darkwood“.

U Američkom kutku u Obrenovićevoj ulici od 20:30 ljubitelji će, prema najavama, moći da čuju priču o američkom stripu, ali i da prisustvuju promociji jednog od njih. „Hulk-Kraj: poslednji titan“ nedavno je izdao „Darkwood“, odakle najavljuju popust od 35 odsto na svoja izdanja do kraja meseca u prvoj niškoj striparnici „Južni Darkwood“.

U Kancelariji za mlade u glavnoj niškoj ulici od 21:30 zainteresovani će prisustvovati predstavljanju serijala „Vekovnici“ Marka Stojanovića i „Raskršće“ Dejana Stojiljkovića, a kako je najavljeno, posetioci će moći i da se druže sa autorima ovih stripova, kao i sa crtačem Draganom Paunovićem.

Od 23 sata u klubu „Raskršće“ u Panteleju biće predstavljeno još jedno „Darkwood“ izdanje, a kako kažu, reč je o hit-stripu „Okružen mrtvima“. Prisutni će, najavljuje organizator, tom prilikom moći i da upoznaju pisca Branislava Jankovića, a nakon toga najavljen je „afterparty“ za sve poštovaoce devete vrste umetnosti.

Pročitajte i...