Promocije, sajmovi, festivali

Promocija knjige aforizama „Četiri jahača Srbokalipse“

cetri-jahaca2Projekat „Četiri jahača Srbokalipse“ je začet na Sajmu knjiga u Beogradu u oktobru 2012. Ovaj projekat okuplja četvoricu autora (aforističara) različitih profila, anfasa, porekla, imovinskog, društvenog i bračnog stanja. Njihova imena su Dalibor Đorđević, Ognjen Šestić, Dejan Andrejić i Predrag Rašula.

Svoju duhovitost, pronicljivost, aktuelnost, inteligenciju, mudrost i sve ostalo što su prodavali za bubrege, ovi momci su dugo sejali u sajber-etar društvenih mreža, a onda je karma učinila svoje i nemilosrdno spojila četvoricu grešnika iz prethodnih života, kako bi ih posadaila na sedla neukroćenog humora i poslala put Srbokalipse!

Svoj doprinos ovoj knjizi dao je i naš poznati ilustrator, strip crtač i karikaturista Dobrosav Bob Živković, koji je ilustrovao korice u svom prepoznatljivom stilu. Iskrenu podršku i uvod u knjigu momcima je dala poznata spisateljica, blogerka i novinarka Jelica Greganović, koja u svom uvodu kaže:
„Pred vama su četiri jahača Srbokalipse koja se lažno predstavljaju svojim pravim imenima i polom. Oni su zapravo: Politika, Inat, Promaja i Sloga…

cetri-jahaca3Upravo zato treba da pročitate ovu knjigu, jer ona je jedan od retkih jakih medikamenata koje možete kupiti bez recepta i bez prethodnog savetovanja s vašim lekarom ili farmaceutom. Doduše, prvo će vam od čitanja biti gore no što vam je do tada bilo, ali to je lažna kontraindikacija, jer već negde na pola knjige ćete shvatiti da se klin klinom izbija i da je dobro kada umesto vas neko drugi uspe da se rečito podsmehne svemu što od naših života pravi maraton ometen preponama…

Dakle, ova knjiga je duhovita, lekovita i ne goji.“

Ovo vikenda jahači gostuju u Nišu, gde će se predstaviti uz program atipičan za promociju jedne knjige. U subotu, 20. aprila, od 17h, u klubu RASKRŠĆE (ul. Kosovke devojke 20/b, preko puta Pantelejske crkve), osim vas, čije prisustvo nije obavezno,ali je poželjno, prisutni će biti Dalibor Đorđević, Ognjen Šestić, Predrag Rašula i Dejan Andrejić u ulogama najvećih neprijatelja našega roda: Politike, Promaje, Sloge i Inata.

Ovim povodom Jahači poručuju: „Dođite na promociju Jahača, obećavamo da nikoga nećemo jahati!“, ali je pitanje da li im se može verovati, jer ćete se sigurno osećati „kao jahani“ zbog bola u stomaku, prouzokovanog smehom! Jahači će recitovati svoje aforizme Naizus’.

Pročitajte i...