Niške vesti

Promocija albuma “Horizon“

eyot140

EYOT

Grupa Eyot nastala je u Nišu, čine je muzičari Dejan Ilijić za klavirom, Marko Stojiljković na basu, Miloš Vojvodić za bubanjevima i gitarista Slađan Milenović.

Njihova muzika predstavlja sveži zvuk koji spaja kulturu džeza, sofisticiranost „klasičnog“ klavira, psihodelične i ambijentalne muzike, kao i reljefne elemente istočnoevropskog folklora. 2009. godine bili su jedan od tri pobednika Umbria Jazz Balkanic Windows konkursa, a potom su svirali na brojnim festivalima u zemlji i inostranstvu (Nišvill Jazz fest, World of Jazz u Dubaiju, DOKfest u Minhenu, Alarma Punk Jazz u Sofiji, «Вейсэ-JAZZ» u Saransku u Rusiji)

Najpoznatiji džez vebsajt „All About Jazz“ ih je izabrao za svoje rublike : Video of the day & Mp3 of the day

O grupi Eyot i albumu „Horizon“
„Nirvana evropskog Džeza“ Earl Grice ( Bubnjar Roni Jordana )
“ Album koji se ispostavlja kao remek-delo neviđeno na ovim prostorima…“ www.e-novine.com
„Jedan od najboljih ( ne samo jazz albuma) iz ovogodišnje produkcije“ www.jazzin.rs
„Jedan od pet najboljih džez albuma na srpskoj sceni“ www.blic.rs
„EYOT je sigurno jedan od najkvalitetnijih i najperspektivnijih mladih bendova na sceni.“ – http://www.prog-sphere.com

Album „Horizon“ koji ovom prilikom preslušavamo u Klubu Raskršće u subotu 29. oktobra snimljen je novembra 2009.godine u Skoplju u studiju nacionalne radio televizije a objavljen je godinu dana kasnije u Srbiji za Constantinus, Hrvatskoj za Slušaj Najglasnije i 2011 u Americi za Magnatune.
Devet kompozicija na albumu potpisuju Dejan Ilijić i Eyot, produkciju i miks Dejan Ilijić , na albumu gostuju Vladan Drobicki trombon i Vasko Bojadžiski saksofon. Mastering albuma poveren je Nathan Jamesu i studiju The Vault sa Manhattana u New Yorku.

Preslušanje albuma „Horizon“ najavljuje simanje prvog live dvd-a na niškom konceretu 5.novembra u sali Pozorišta Lutaka

Pročitajte i...